Λιβύη: Αποπέμφθηκε η ΥΠΕΞ Νάιλα αλ Μανγκούς

Είχε υπογράψει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

by Times Newsroom

Ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης απέπεμψε σήμερα Δευτέρα την υπουργό Εξωτερικών Νάιλα αλ Μανγκούς, στην προσπάθεια να περιορίσει την εντεινόμενη κατακραυγή μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό της την περασμένη εβδομάδα, που προκάλεσε διαδηλώσεις στη διάρκεια της νύχτας σε αρκετές λιβυκές πόλεις.

Η Νάιλα αλ Μανγκούς είχε πει πως η συνάντησή της με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Ελί Κοέν στη Ρώμη δεν ήταν προγραμματισμένη και ήταν ανεπίσημη, όμως Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως διήρκεσε δύο ώρες και πως είχε εγκριθεί «στα υψηλότερα κλιμάκια στη Λιβύη».

Η συνάντηση είναι αμφιλεγόμενη επειδή η Λιβύη δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ και υπάρχει εκτεταμένη λαϊκή υποστήριξη σε όλο το πολιτικό φάσμα στη Λιβύη στην παλαιστινιακή υπόθεση. Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν να ιδρύσουν ένα ανεξάρτητο κράτος σε εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com