Λιζ Τρας: Δύσκολα βγάζει τη μέρα ως πρωθυπουργός, λέει το ρεπορτάζ βρετανού δημοσιογράφου

Η Επιτροπή 1922 αναμένεται να συνεδριάσει αργότερα για να συζητήσει την κρίση ηγεσίας στους Τόρις

by Times Newsroom

Μέλος της Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, που θέτει τους κανόνες για την επιλογή και αλλαγή του ηγέτη των Τόρις, δήλωσε ότι οι πιθανότητες για τη Λιζ Τρας να βγάλει την ημέρα ως πρωθυπουργός είναι εναντίον της, σύμφωνα με ρεπορτάζ δημοσιογράφου του δικτύου ITV.

Η Επιτροπή 1922 αναμένεται να συνεδριάσει αργότερα για να συζητήσει την κρίση ηγεσίας στους Τόρις, έγραψε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης του ITV Πολ Μπραντ.

Νέο πλήγμα για τη βρετανίδα πρωθυπουργό αποτελεί η παραίτηση της 42χρονης υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν, που χρησιμοποίησε τον προσωπικό της λογαριασμό μέιλ για να στείλει επίσημα έγγραφα.

Έξι εβδομάδες αφού αναδείχθηκε πρωθυπουργός της Βρετανίας, η Τρας έχει δει το κύρος της να καταρρακώνεται, με την κοινή γνώμη να την απορρίπτει και βουλευτές από το ίδιο της το κόμμα να την αμφισβητούν. Έχει ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψει σχεδόν το σύνολο του οικονομικού της προγράμματος, αφού αυτό προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στις αγορές, έχει αποπέμψει τον υπουργό Οικονομικών της Κουάσι Κουάρτενγκ και χθες Τετάρτη έχασε και την υπουργό Εσωτερικών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com