Λουκασένκο: Υγιής, σώφρων και «σε καλύτερη φόρμα από ποτέ» ο Πούτιν

«Όσο υπήρχε η ΕΣΣΔ, ο κόσμος ήταν πολυπολικός και ο ένας πόλος ισορροπούσε τον άλλο», είπε. «Τώρα ο λόγος για αυτό που συμβαίνει στον κόσμο είναι η ύπαρξη ενός πόλου - η μονοπώληση του πλανήτη μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», σημείωσε.

by Times Newsroom

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι υγιής, σώφρων και «σε καλύτερη φόρμα από ποτέ», δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας και στενός του σύμμαχος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι TBS.

Οι δυτικοί ηγέτες έχουν υποστηρίξει ότι ο Πούτιν έκανε έναν δαπανηρό λάθος εξαπολύοντας τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες και η προέλασή τους έχει «βαλτώσει» σε μεγάλο βαθμό παρά τη φαινομενική υπεροχή τους. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει μάλιστα ότι ο Πούτιν είναι «παράλογος» και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε τον έχει χαρακτηρίσει «εντελώς παρανοϊκό». Όμως ο Λουκασένκο τον υπερασπίστηκε.

«Πρέπει να βγάλετε αυτή τη βλακεία, αυτή τη μυθοπλασία από τα κεφάλια σας», είπε. «Ο Πούτιν είναι απόλυτα ικανός, είναι σε καλύτερη φόρμα από ποτέ… Αυτός είναι ένας απολύτως υγιής, σώφρων άνθρωπος, και σωματικά υγιής – είναι αθλητής» συνέχισε.

Ο Λουκασένκο παραπονέθηκε επίσης για την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. «Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης είναι μια τραγωδία», είπε. «Αν η Σοβιετική Ένωση είχε επιβιώσει μέχρι σήμερα, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει κάθε είδους σύγκρουση στον κόσμο…», υποστήριξε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.

«Όσο υπήρχε η ΕΣΣΔ, ο κόσμος ήταν πολυπολικός και ο ένας πόλος ισορροπούσε τον άλλο», είπε. «Τώρα ο λόγος για αυτό που συμβαίνει στον κόσμο είναι η ύπαρξη ενός πόλου – η μονοπώληση του πλανήτη μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», σημείωσε.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com