Μάνδρα: Αθώα η Ρένα Δούρου, ένοχη η τότε δήμαρχος και άλλοι επτά – Η απόφαση του δικαστηρίου

Οι δικαστές κατά πλειοψηφία έκριναν ενόχους οκτώ κατηγορουμένους

by Times Newsroom

Αθωώθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017 με τους 25 νεκρούς.

Ομοφωνα αθώοι κρίθηκαν άλλοι 12 κατηγορούμενοι ( υπαλλήλοι,  δασαρχείου, ο τότε δήμαρχος Μεγάρων,ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας, υπαλλήλοι πολεοδομίας  και υπαλλήλοι επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων) ενώτο δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή των υπολοίπων οκτώ κατηγορουμένων.

Σε ο,τι αφορά την Ρένα Δουρου το δικαστήριο την κήρυξε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παραβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία με ψήφους δύο προς ένα ,επίσης αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο,ανθρωποκτονίας καί σωματικής βλάβης από αμέλεια.

«Όταν έχει συμβεί μια τραγωδία δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε στιγμιαίας χαράς ούτε προσωπικής δικαίωσης», τονίζει εκτός άλλων σε ανακοίνωσή της η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής.

Οι ένοχοι

Αντιθέτως,  οι δικαστές κατά πλειοψηφία έκριναν ενόχους οκτώ κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων δύο αντιπεριφερειάρχες ,την τοτε δήμαρχο Μάνδρας,δασαρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της πλημμύρας,της ανθρωποκτονίας από αμέλεια  και σωματικών βλαβών από αμελεια,ενώ και αυτοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη της παραβασης καθήκοντος.

Σημειώνεται ότι στις 23 Ιουνίου θα αποφασίσει το δικαστήριο επί των ποινών που θα επιβληθούν στους 8 κατηγορουμένους, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com