Μαρόκο: Σε τριετή φυλάκιση καταδικάστηκαν 13 παράτυποι μετανάστες

Καταδικάστηκαν για την πολύνεκρη απόπειρα εισβολής στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια.

by Times Newsroom

Αυστηρότερες ποινές επέβαλε μαροκινό εφετείο σε 13 παράτυπους μετανάστες που καταδικάστηκαν για την απόπειρα εισβολής του περασμένου Ιουνίου στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, η οποία είχε εξελιχθεί σε αιματοχυσία.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο συνήγορος υπεράσπισης Μπαρέκ Μπουιρίγκ, το εφετείο του Ναντόρ (βορειοανατολικά) πρόσθεσε άλλους τρεις μήνες στην ποινή που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα, καταδικάζοντάς τους σε φυλάκιση τριών ετών.

Οι 13 είχαν καταδικαστεί τον Αύγουστο σε φυλάκιση 30 μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακινητών, παράνομη είσοδο στο Μαρόκο, και βιαιοπραγία κατά των δυνάμεων ασφαλείας.

Ήταν μεταξύ των περίπου 2.000 παράτυπων μεταναστών που τον Ιούνιο αποπειράθηκαν να εισέλθουν δια της βίας στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, στο βόρειο Μαρόκο.

Στα αιματηρά επεισόδια που ξέσπασαν είχαν βρει τον θάνατο 23 μετανάστες, σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές. Η Μαροκινή Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (AMDH) έκανε λόγο για 27 νεκρούς.

Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε «μαζική δολοφονία» την αιματηρή καταστολή και κατηγόρησε το Ραμπάτ και τη Μαδρίτη για απόπειρα συγκάλυψης της αλήθειας.

Ήταν ο πιο θανατηφόρος απολογισμός που έχει καταγραφεί ποτέ στη διάρκεια των αναρίθμητων προσπαθειών μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική να εισέλθουν στους ισπανικούς θύλακες της Μελίγια και της Θέουτα, που αποτελούν τα μόνα χερσαία σύνορα της ΕΕ στην αφρικανική ήπειρο.

Δεκάδες παράτυποι μετανάστες που συνελήφθησαν στη διάρκεια των ταραχών του Ιουνίου έχουν καταδικαστεί έκτοτε σε φυλάκιση έως και τριών ετών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή