Μελανσόν: «Ζητώ από τους Γάλλους να με εκλέξουν πρωθυπουργό – Δεν υπάρχει μόνο δεύτερος γύρος, υπάρχει και τρίτος»

Εάν το κόμμα του έρθει πρώτο στις βουλευτικές εκλογές, ο Μελανσόν εκτιμά ότι αυτό το αποτέλεσμα θα «υποχρεώσει» τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον διορίσει πρωθυπουργό.

by Times Newsroom

Στην αντεπίθεση περνά ο ηγέτης της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν που δηλώνει παρών για τον τρίτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, ζητώντας από τους πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα του ώστε να βγει πρώτο στις βουλευτικές εκλογές και έτσι να αναγκαστεί ο επόμενος πρόεδρος να τον ορίσει πρωθυπουργό

«Δεν υπάρχει μόνο δεύτερος γύρος στις Γαλλικές εκλογές, υπάρχει και τρίτος», λέει ο ηγέτης της Αριστεράς και επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας» Ζαν – Λικ Μελανσόν που ζητά από τους ψηφοφόρους να στείλουν το κόμμα του στη πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές. «Ζητώ από τους Γάλλους να με εκλέξουν πρωθυπουργό» δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Μελανσόν.

Εάν το κόμμα του έρθει πρώτο στις βουλευτικές εκλογές, ο Μελανσόν εκτιμά ότι αυτό το αποτέλεσμα θα «υποχρεώσει» τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον διορίσει πρωθυπουργό.

Για τον δεύτερο γύρο

Ερωτώμενος για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εξήγησε: «Εγώ, δεν θέλω να πάρει τη χώρα η κ. Λεπέν και δεν θέλω να κρατήσει την εξουσία ο κ. Μακρόν και πρέπει να λύσω αυτή την αντίφαση. Και το λύνω μόνο με έναν τρόπο, λέγοντας: υπάρχει και τρίτος γύρος».

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους: «Ξεκινήστε λύνοντας αυτό που θεωρείτε ότι είναι το πιο επείγον και το πιο επικίνδυνο. Και στον επόμενο γύρο θα είμαστε παρόντες».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com