Μελόνι: Η Ιταλία δεν θα μπορεί να συντηρήσει το σύστημα πρόνοιας αν δεν σταματήσει την δημογραφική της κάμψη

Η Ιταλία δεν θα είναι πλέον σε θέση να συντηρήσει το σύστημα πρόνοιας αν δεν σταματήσει την δημογραφική της κάμψη, προειδοποίησε σήμερα η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κλείνοντας το Φεστιβάλ των Περιφερειών στο Τορίνο.

by Times Newsroom

Την περασμένη εβδομάδα, η ιταλική στατιστική υπηρεσία ISTAT προέβλεψε ότι άνω του ενός τρίτου του πληθυσμού της Ιταλίας θα είναι ηλικίας άνω των 65 ετών κατά το 2050, έναντι του ενός τετάρτου το περασμένο έτος.

«Το σύστημα πρόνοιας δεν μπορεί να σταθεί, αν έχουμε έναν πληθυσμό που γηράσκει … και αν έχουμε όλο και λιγότερους ανθρώπους που εργάζονται για να τον υποστηρίξουν», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, η ιταλική κυβέρνηση εργάζεται για να αυξήσει την υποστήριξη προς τις οικογένειες που θέλουν να κάνουν παιδιά, είπε η Τζόρτζια Μελόνι. «Είναι απλό. Είναι ένα σύστημα πρόνοιας που δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε, ό,τι και να κάνουμε, αν δεν επενδύσουμε στην αύξηση του ρυθμού των γεννήσεων».

Ο ρυθμός των γεννήσεων μειώνεται σταθερά από το 2009 και τον περασμένο χρόνο βρέθηκε σε ιστορικό χαμηλό, κάτω των 400.000. Η ISTAT προβλέπει ότι η αρνητική τάση θα συνεχισθεί τα επόμενα χρόνια.

Η Τζόρτζια Μελόνι έχει δηλώσει ότι η μετανάστευση δεν μπορεί να είναι η λύση στην δημογραφική κρίση που πλήττει τόσο την Ιταλία όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com