Μεντβέντεφ: Έκφυλοι και παλιοτόμαρα θέλουν νεκρή την Ρωσία – Θα τους εξαφανίσω

Αφορμή αποτέλεσε ερώτηση γιατί είναι επιθετικός στα social media το τελευταίο καιρό

by Times Newsroom

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ χρησιμοποίησε ακραίους χαρακτηρισμούς για να περιγράψει άτομα που θέλουν το «κακό» της Ρωσίας στο πόλεμο με την Ουκρανία και τόνισε ότι «θα κάνει τα πάντα για να εξαφανίσει τους «έκφυλους» και τα «παλιοτόμαρα».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας βγήκε εκτός εαυτού στο Telegram, ύστερα από ερωτήσεις των χρηστών, γιατί το τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα επιθετικός στα social media, ειδικά σε θέματα που αφορούν την ρωσική εισβολή.

«Συχνά με ρωτούν, γιατί οι αναρτήσεις μου στο Telegram είναι τόσο σκληρές. Απαντώ, γιατί τους μισώ. Είναι έκφυλοι και παλιοτόμαρα. Θέλουν τον θάνατο μας, και της Ρωσίας. Όσο ζω θα κάνω τα πάντα για να τους εξαφανίσω», έγραψε χαρακτηριστικά ο 56χρονος πρώην ηγέτης, χωρίς να διευκρινίσει ποιος ήταν ο στόχος των δηλώσεών του. Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Kommersant εκφράστηκε με αρνητικές διαθέσεις στις ηγεσίες της Ουκρανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα στις 30 Μάιου έγραψε ότι σε περίπτωση πυραυλικών πληγμάτων σε ρωσικές πόλεις, η Ρωσία μπορεί να καταφέρει απαντητικά πλήγματα «σε κέντρα λήψης» «εγκληματικών αποφάσεων», μέρος των οποίων δεν βρίσκονται «καν στο Κίεβο».

Σημειώνεται, ότι ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και πρωθυπουργός από το 2012 έως το 2020. Τον Ιανουάριο του 2020 απρόσμενα παραχώρησε την θέση του στον νυν πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν και ανέλαβε την θέση του αναπληρωτή προέδρου του πανίσχυρου ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, μια θέση που δημιουργήθηκε ειδικά για τον ίδιο καθώς πριν την αναλάβει, δεν υπήρχε τέτοια θέση στο εν λόγω όργανο. «Του έδωσαν μια θέση γελωτοποιού, χωρίς αρμοδιότητες και του επέτρεψαν να γράφει στο Telegram» σχολίασε το διάβημα του Μεντβέντεφ ο δημοσιογράφος Ντμίτρι Κόλεζεφ.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com