Μεσανατολικό: Δύο Ισραηλινοί έποικοι συνελήφθησαν για τον θάνατο ενός Παλαιστίνιου εφήβου στη Δυτική Όχθη

Ένας Ισραηλινός πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά σε κεντρικό δρόμο του Τελ Αβίβ. Η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι ερευνά το συμβάν ως «πιθανή» επίθεση.

by Times Newsroom

Δύο Ισραηλινοί συνελήφθησαν σήμερα μετά τον θάνατο ενός Παλαιστίνιου εφήβου ο οποίος πυροβολήθηκε όταν έποικοι επιτέθηκαν σε ένα χωριό, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Κάτοικοι του παλαιστινιακού χωριού Μπούρκα είπαν ότι οι Εβραίοι έποικοι μπήκαν στην κοινότητα το βράδυ της Παρασκευής, εκτόξευσαν πέτρες και πυρπόλησαν αυτοκίνητα. Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε ότι ένας 19χρονος σκοτώθηκε.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός αναφέρεται ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν οι Ισραηλινοί πήγαν να βοσκήσουν τα πρόβατά τους κοντά στο χωριό και οι Παλαιστίνιοι προσπάθησαν να τους διώξουν. Ακολούθησε μια αντιπαράθεση που εξελίχθηκε σε πετροπόλεμο «και από τις δύο πλευρές» και «πυροβολισμούς και εκτόξευση πυροτεχνημάτων από τους Παλαιστίνιους».

«Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, Ισραηλινοί πολίτες πυροβόλησαν προς τους Παλαιστίνιους. Ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε, άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν και ένα παλαιστινιακό όχημα βρέθηκε καμένο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο βασικός ύποπτος, ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ, νοσηλεύεται επειδή τραυματίστηκε και ο ίδιος. Συνελήφθη ταυτόχρονα με έναν δεύτερο ύποπτο, πρώην εκπρόσωπο ενός βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος του Ιτάμαρ Μπεν Γκβιρ, του νυν υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα, τουλάχιστον ένας Ισραηλινός πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά σε κεντρικό δρόμο του Τελ Αβίβ. Η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι ερευνά το συμβάν ως «πιθανή» επίθεση.

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις εντεινόμενες επιθέσεις Εβραίων εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά στη Δυτική Όχθη, όπου η βία κλιμακώνεται εδώ και έναν χρόνο, με επιδρομές του στρατού και επιθέσεις των Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών στους δρόμους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com