Μεσανατολικό: Προειδοποίηση της Χαμάς και Ισλαμικού Τζιχάντ για επιθέσεις με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ σε πόλεις και χωριά στα σύνορα με τη Γάζα

Το Τελ Αβίβ, πόλεις και χωριά ανακοίνωσαν ότι θα πλήξουν οι ένοπλες πτέρυγες. Σύμφωνα με κοινή τους δήλωση αποφάσισαν να εκτοξεύσουν ρουκέτες με στόχο το νότιο και κεντρικό Ισραήλ, την ώρα που ηχούν οι σειρήνες συναγερμού στις ζώνες γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας. Τα δύο κινήματα, στην κοινή ανακοίν

by Times Newsroom

Τα δύο κινήματα, στην κοινή ανακοίνωσή τους, ανέφεραν ότι μπαίνουν στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, η Ασντόντ, η Ασκελόν καθώς και κοινότητες κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέφεραν ότι εκτόξευσαν έναν πύραυλο εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, ωστόσο οι ισραηλινές αρχές δεν εντόπισαν κανένα πλήγμα στην περιοχή αυτήν.

Την ίδια ώρα  το Ισραήλ προχωρά άμεσα στη σύσταση κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης , ενώ συνεχίζονται οι ανηλεής βομβαρδισμοί και η εκτόξευση ρουκετών από το Ισραήλ στη Γάζα και από τη Χαμάς στην Ασκελόν.

Ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακτούν τον έλεγχο των περιοχών που χτυπήθηκαν από τη Χαμάς, αποκαλύπτεται το μέγεθος της θηριωδίας του πολέμου με σορούς ανθρώπων να βρίσκονται καμένοι και αποκεφαλισμένοι στο κιμπούτς του Κφάρ Αζά.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει στην περιοχή, μετά και από την επίθεση με πυρά προερχόμενα από την Συρία προς το Ισραήλ αλλά και την ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για την εκτόξευση πυραύλων ακριβείας κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι είναι απάντηση σε ισραηλινές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις από τους μαχητές της.

Συνολικά 1.055 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 5.184 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον θύλακα. Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 169 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες κατά της Χαμάς. «Έχουμε ενημερώσει τις οικογένειες των 169 Ισραηλινών στρατιωτών που έπεσαν στη μάχη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χάγκαρι, προσθέτοντας ότι έχουν επίσης ενημερωθεί οι οικογένειες 60 ανθρώπων που έχουν απαχθεί και μεταφερθεί στη Γάζα. Οι νεκροί Ισραηλινοί ανέρχονται πλέον σε 1.200.

Η Χαμάς δήλωσε ότι δύο από τους κορυφαίους αξιωματούχους της σκοτώθηκαν: Ο Ζακάρια Μουαμάρ ήταν επικεφαλής του οικονομικού της τμήματος και ο Τζαουάντ Αμπού Σαμάλα συντόνιζε τους δεσμούς με άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις. Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι βρέθηκαν τα πτώματα περίπου 1.500 ενόπλων της Χαμάς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com