«Μετέωρη», το καινούργιο τραγούδι της Κρινιώς Νικολάου

by Times Newsroom

Με χαρακτηριστική βελούδινη φωνή, και συνέπεια στο προσωπικό της ύφος η Κρινιώ Νικολάου παρουσιάζει το καινούργιο της τραγούδι με τίτλο «Μετέωρη» προπομπός του άλμπουμ της που ετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει από τον Μετρονόμο.

Έχοντας διαγράψει μια σπουδαία πορεία στο μουσικό χώρο με σημαντικές συνεργασίες, η Κρινιώ Νικολάου παραμένει μια τραγουδοποιός ασυμβίβαστη και ελεύθερη που φαίνεται να παίζει το παιχνίδι με τους δικούς της όρους.

Από το Γιάννη Σπανό και τον Κώστα Χατζή μέχρι το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Δημήτρη Μητροπάνο και πρόσφατα το Σταμάτη Κραουνάκη και τον Νίκο Μουρατίδη, όπως και απ’ τον Βαγγέλη Γερμανό μέχρι τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, όλοι ξεχώρισαν μια καλλιτέχνη που ξέρει να βάζει ψυχή στα τραγούδια και την ερμηνεία της.

Δύο χρόνια μετά το album «Κοίτα με απλά», όπου ξεχώρισε η τζαζ μπλουζ  διασκευή του «Υπάρχω» και το ντουέτο της με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «Αγάπη πλανόδια»  η Κρινιώ Νικολάου εμβαθύνει στις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα και την πληγή που αφήνει η προδοσία με το τραγούδι «Μετέωρη», σε στίχους του Νικόλα Τσιορβά και μουσική δική της.
Μία δυναμική ρυθμική μπαλάντα που θα έρθει να προστεθεί στα ατμοσφαιρικά της live που έχει αγαπήσει το κοινό.
Η σκηνοθεσία του video clip είναι του Βαγγέλη Πρόκου.

Δείτε το βίντεο εδώ: 

Ακολουθήστε την Κρινιώ Νικολάου 
YouTubehttp://bit.ly/KrinioNikolaou_YouTube
Spotifyhttps://spoti.fi/2VJ35I9

Και στα Social Media:
Facebook: http://bit.ly/KrinioNikolaou_Facebook
Instagramhttp://bit.ly/KrinioNikolaou_Instagram
Twitterhttp://bit.ly/KrinioNikolaou_Twitter
➤ website: www.krinionikolaou.gr

***

H  Κρινιώ Νικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, θεωρία, αρμονία μουσικής στο Εθνικό Ωδείο, και πτυχίο σύγχρονου τραγουδιού Εθνικού Ωδείου με την Άννα Διαμαντοπούλου. Ξεκινάει τη πορεία της στο τραγούδι σε νεαρή ηλικία συνοδεύοντας  τον εαυτό της παίζοντας πιάνο ή κιθάρα σε μουσικές σκηνές της Αθήνας. Η πρώτη της σημαντική συνεργασία  ήρθε πολύ γρήγορα με τον  Γιάννη Σπανό. Ακολουθεί η  συνεργασία με τον  Κώστα Χατζή  στο REX και συμμετέχει στον δίσκο του «ROM αγάπη μου» ερμηνεύοντας 7 τραγούδια, παίζοντας  μαζί του κιθάρα για την ίδια ηχογράφηση . Το επόμενο καλοκαίρι, παίρνει μέρος  σε συναυλίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και αργότερα  εμφανίζεται στο Ιsabella Live, μια καινούργια μουσική σκηνή, που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος. Ο χώρος γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνει νεανικό κυρίως κοινό ,και αποτελεί πρόταση ,που προσφέρει ψυχαγωγία μέσα από σύγχρονο έντεχνο ρεπερτόριο.
Το 1996-97  συνεργάζεται με τον Δημήτρη Μητροπάνο  στη μουσική σκηνή  ΖΟΟΜ  και συμμετέχει   στον ζωντανά ηχογραφημένο από την παράσταση δίσκο  «ΖΟΟΜ ΄96» , και στις καλοκαιρινές συναυλίες. Τo 1998 παρουσιάζει την πρώτη της προσωπική δουλειά  «Τo φιλί και το χαστούκι»  με 4 τραγούδια δικά της καθώς και άλλων δημιουργών, και εμφανίζεται σε γνωστές μουσικές σκηνές όπου παρουσιάζει αυτή την δουλειά μαζί με τραγούδια γνωστών συνθετών. Το 2004 παρουσιάζει νέα δουλειά σε ένα  CD όπου περιέχονται 5 τραγούδια σε μουσική δική της με τίτλο  «Ότι αγαπήσαμε αντέχει» και την επόμενη χρονιά  παρουσιάζει  το άλμπουμ «Από τα μάτια χρώμα» με 13 τραγούδια.
Το 2006 επιμελείται ενός μουσικού προγράμματος με τίτλο  Love 4 Seasons  όπου το παρουσιάζει στο ΖΟΟΜ στην Πλάκα. To 2009 ετοιμάζει τη δισκογραφική της δουλεια «Η ζωή στις οθόνες » και την παρουσιάζει την επόμενη χρονιά στο live stage Metropolis. Το ότι έχει επιμεληθεί προγράμματα με επιτυχία, ήταν η αφορμή να ακολουθήσει  η συνεργασία της με τον Ραδιοφωνικό σταθμό 96,5 όμιλο «ΑΛΦΑ» όπου είχε τη μουσική διεύθυνση του σταθμού. Μελοποιεί του ποίημα «Το κάλεσμα της τέχνης» από το ποιητική συλλογή «Στέγη αναζητήσεων» της Κ. Χαρίση. Το 2012 παρουσιάζει το cd single «M’ ένα φιλί» και ένα χρόνο μετά διασκευάζει  του γνωστό τραγούδι «Υπάρχω» των Χ. Νικολόπουλου – Πυθάγορα με αφορμή τη συνεργασία της με  τον Σταμάτη Κραουνάκη στην πετυχημένη  παράσταση «η Αγκαλιά η μεγάλη»  στη Χελώνα  το 2013. Το 2014 παρουσιάζει στο Half Note ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, παίζοντας στο πρώτο μέρος ένα μουσικό παιχνίδι ανάμεσα τους…  και ερμηνεύοντας στο δεύτερο τραγούδια από τη προσωπική της δισκογραφία. Το ίδιο πρόγραμμα το παρουσιάζει και στη μουσική σκηνή Ρυθμός stage και αλλού. Το 2018 τραγούδησε ντουέτο με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα το «Αγάπη πλανόδια» που έχει συνθέσει η ίδια και συμμετείχε σε συναυλία μαζί του ενώ αργότερα βρίσκεται στην ίδια σκηνή με τον Βαγγέλη Γερμανό. Το 2021 παρουσιάζει το ολοκληρωμένο άλμπουμ «Κοίταμε απλά».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή