Μια δουλειά στο μπαμπά μου καλέ μου Άγιε Βασίλη

Ένα 10χρονο αγόρι με παρακάλεσε να γράψω στο timesnews.gr ένα γράμμα εκ μέρους του με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη...

  • Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου

Το σημερινό μου θέμα είναι παραγγελιά ενός 10χρονου αγοριού, που ωρίμασε πολύ πριν την ώρα του. Με παρακάλεσε να γράψω στο timesnews.gr ένα γράμμα εκ μέρους του με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη, αφού τις προηγούμενες χρονιές δεν έλαβε καμιά απάντηση στο αίτημά του, να βρει δουλειά ο πατέρας του, από τα γράμματα που του έστειλε το παιδάκι μέσω των ΕΛΤΑ …

Έδωσα το λόγο μου στον γλυκύτατο μικρό και καλούμαι τώρα, να συντάξω αυτή την επιστολή στον Άγιο Βασίλη. Στο κείμενο που ακολουθεί χρησιμοποίησα τις φράσεις και τις λέξεις του αγοριού αυτού, που τη σοφία του θα ζήλευαν πολλοί ενήλικες.

Άγιε της καλοσύνης και της αγάπης

Τα τελευταία δυο χρόνια δεν σου ζήτησα κάποιο παιχνίδι. Έχω τόσα άλλωστε και μου είναι άχρηστο οτιδήποτε καινούριο, αφού η κατάσταση στο σπίτι μου είναι τόσο άσχημη και έχω ξεχάσει πια , ότι είμαι παιδί.

Το τέλος του 2019 ο μπαμπάς μου έχασε τη δουλειά του, αφού η επιχείρηση που εργαζόταν έκλεισε.

Λίγο μετά ήρθε και η σειρά της μητέρας μου, η που δούλευε ωρομίσθια σε ένα κατάστημα ρούχων. Πολύ σύντομα φαγώθηκαν οι αποζημιώσεις τους και η γκρίνια και η φαγωμάρα χτύπησε την πόρτα μας.

Τα προβλήματα μεγάλωσαν αν στο σπιτικό μας, όταν τέλειωσαν και τα επιδόματα ανεργίας.

Στην αρχή εξασφαλίσαμε το φαγητό μας από τα συσσίτια της ενορίας μας, είχαμε βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο και δεν μας εγκατέλειψε μέχρι σήμερα η αλληλεγγύη φίλων και γνωστών της οικογένειας.

Ο πατέρας μου στην αρχή ήταν αισιόδοξος και ήλπιζε , ότι θα βρει μια δουλειά. Δυστυχώς, όμως, όπου απευθύνθηκε βρήκε κλειστές πόρτες. Επειδή έπιαναν τα χέρια του άρχισε να κάνει κάποιες δουλειές του ποδαριού, αλλά σπάνια έβγαινε μεροκάματο, αφού οι περισσότεροι συμπολίτες μας ήταν σε αθλία κατάσταση και αδυνατούσαν να τον πληρώσουν. Η μητέρα από την άλλη πήγε σε ένα συνεργείο καθαρισμού πολυκατοικιών αλλά δεν πήρε ποτέ το μισθό της.

‘Ωσπου πιάσαμε πάτο.

Ο πατέρας μου άρχισε να πίνει, αμφιβόλου ποιότητας αλκοόλ, όπως έλεγε η μητέρα μου, που τον παρακαλούσε να έρθει στην συγκαλά του, να το κόψει, για να μην μας βρει και άλλη συμφορά. Εκείνος όμως, συνεχίζει να πίνει ό,τι βρίσκει, να κοιμάται με τις ώρες, και κάποια διαστήματα που μένει ξύπνιος να είναι μέσα στα νεύρα και έτοιμος για καβγά. Φοβάμαι πολύ Άγιε Βασίλη μήπως γίνει αλκοολικός. Διάβασα κάπου, ότι η εξάρτηση του ανθρώπου από το αλκοόλ θεωρείται πολύ μεγαλύτερη ακόμη και από τα σκληρά λεγόμενα ναρκωτικά.

Η ζωή μας έγινε κόλαση. Κι εγώ που ήμουνα καλός μαθητής, δεν έχω πια το κουράγιο να στρωθώ στο διάβασμα, όταν ο μπαμπάς μου έχει γίνει τόσο απότομος και οι συμπεριφορές τους απέναντί μας είναι συχνά βίαιες.

Καλέ μου Άγιε Βασίλη έχω μεγάλη ανάγκη να πιστέψω σε σένα και θέλω να ελπίζω, ότι θα βοηθήσεις να βρει μια δουλειά ο μπαμπάς μου, καθώς και όλοι οι άνεργοι μπαμπάδες, για να προσφέρουν στην οικογένειά τους τα προς το ζην αναγκαία, μα πάνω από όλα να νιώθουν χρήσιμοι στην κοινωνία. Υπάρχει για όλους μια θέση κάτω από τον ήλιο. Είμαι βέβαιος, ότι δεν θα με ξεχάσεις και θα φέρεις και πάλι την ειρήνη στο σπιτικό μας, την ειρήνη στον κόσμο! Ώστε να μην υπάρχει πια προσφυγιά, και να σταματήσει να είναι θάλασσα – νεκροταφείο η Μεσόγειος .

Περιμένω καλέ μου Άγιε Βασίλη. Και σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Γιώργος . Μ.

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά

Κι αρχή καλός μας χρόνος

Άγιος Βασίλης έρχεται …

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com