Μιμή Ντενίση: Βραβεύτηκε στη Θεσσαλονίκη για τη συμβολή της στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας

Για την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», βραβεύτηκε στη Θεσσαλονίκη, η  ηθοποιός Μιμή Ντενίση, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βαρνάβα και της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

by Times Newsroom

Η Μιμή Ντενίση βραβεύτηκε για τη συμβολή της στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και του πολιτισμού της θρυλικής πρωτεύουσας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, της αλησμόνητης Σμύρνης. Πίσω από το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είχε τεράστια απήχηση και στην Αμερική, κρύβονται σπουδές, πολυετής έρευνα, κόπος και πάθος. Το βασικό όμως όνειρο της Μιμής Ντενίση, όπως τόνισε η ίδια στην ΕΡΤ3, ήταν να κάνει γνωστή την ιστορία της Μικρασίας και του Πόντου σε όλο τον κόσμο. Αύριο θα γίνει μία ακόμη βράβευση από την Ουνέσκο.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των εγκαινίων της Έκθεσης Προσφυγικών Κειμηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με τον εύγλωττο τίτλο: «Μικρά Ασία Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης» στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» του Κ.Θ.Β.Ε., στη Μονή Λαζαριστών.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com