Μήνυμα Ερντογάν για την “Ημέρα της Ευρώπης”

Ο Τούρκος πρόεδρος, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πόσο στρατηγικής σημασίας είναι η Τουρκία για την ΕΕ σε πολλούς τομείς.

by Times Newsroom

«Η διακήρυξη Σούμαν, που έθεσε τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, γιορτάζεται στη χώρα μας ως «Ημέρα της Ευρώπης» από το 1999, όταν καταγράφηκε η υποψηφιότητά μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Ο πόλεμος, έδωσε τη δυνατότητα στις χώρες να ενωθούν για ειρήνη, ασφάλεια, ανάπτυξη και ευημερία, παραμερίζοντας τις διαφορές και τις εχθροπραξίες τους στην Ευρώπη. Η ΕΕ, από την άλλη πλευρά, ξεπέρασε κατά πολύ το να είναι ένα έργο ειρήνης με κοινές πολιτικές, που ανέπτυξε από το παρελθόν μέχρι σήμερα», αναφέρει ο πρόεδρος Ερντογάν στο γραπτό μήνυμα του.

Ο Τούρκος πρόεδρος, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πόσο στρατηγικής σημασίας είναι η Τουρκία για την ΕΕ σε πολλούς τομείς.

«Σε μια ολοένα και πιο περίπλοκη παγκόσμια σκηνή, είναι προς το συμφέρον και των δύο μερών να επικεντρωθούν στους κοινούς μας παρονομαστές και όχι στις διαφορές μας, στις βασικές αξίες που υπερασπιζόμαστε και όχι στις συγκρούσεις συμφερόντων και να βελτιώσουν τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ σε όλους τους τομείς. Η διαδικασία πλήρους ένταξης στην ΕΕ, την οποία η Τουρκία συνεχίζει με υπομονή και αποφασιστικότητα παρά τα κάθε είδους εμπόδια, θα πρέπει να ενθαρρυνθεί με μια εποικοδομητική προσέγγιση. Αυτό είναι επίσης σημαντικό για το όραμα της ίδιας της ΕΕ για το μέλλον, τη φήμη και την αξιοπιστία της,» τονίζει στο μήνυμα του ο πρόεδρος Ερντογάν, καταλήγοντας:

«Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, εύχομαι η Ημέρα της Ευρώπης να συμβάλει στην ειρήνη, την ευημερία και την αλληλεγγύη στην κοινή μας γεωγραφία, και συγχαίρω όλους τους Ευρωπαίους, ιδιαίτερα τους πολίτες μου, για την 9η Μαΐου «Ημέρα της Ευρώπης».

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com