Μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα: Το «ΟΧΙ» είναι εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή -Παροξυσμός στην Τουρκία μετά την επίσκεψη Σολτς

Νέο ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα από το Καλπάκι Ιωαννίνων έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που τουρκικά ΜΜΕ μετά την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα αναφέρουν πως «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά».

by Times Newsroom

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το ιστορικό Καλπάκι Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι «το “ΟΧΙ” είναι εθνική θέση έναντι κάθε επιβουλής».

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα κατά της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, απαντώντας στην απειλή Ερντογάν «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», λέγοντας: «Και εδώ στο Καλπάκι μέσα στη νύχτα ήρθαν για να τους απαντήσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες».

«Το ΟΧΙ αποτελεί εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή. Ειδικά όταν προέρχονται από χώρες που όσο υψώνουν την ρητορική τους τόσο βυθίζονται στην απομόνωση. Τα τρία αυτά γράμματα απευθύνονται σε όσους προκαλούν και απειλούν. Η άλλη όψη του ελληνικού “όχι” είναι το “ναι” στη σταθερότητα και τη συνεργασία. Οι θέσεις μας είναι σταθερές. Στην επιθετικότητα αντιτάσσουμε την ετοιμότητα. Τα επιχειρήματα μας βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», υπογράμμισε.

«Επιλέγω να αναδείξω την κινητήρια δύναμη που είναι πηγή κάθε θαύματος του ελληνισμού. Την αγάπη δηλαδή για την εθνική ανεξαρτησία που ενώνει τους πολίτες. Είναι προϋπόθεση της εθνικής μας ευημερίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, από το ιστορικό Καλπάκι Ιωαννίνων, όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει την αναπαράσταση της γνωστής μάχης όπου τα ελληνικά στρατεύματα κατατρόπωσαν εκείνα της Ιταλίας και έγραψαν σελίδες δόξας στο «έπος του ‘40».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το «ΟΧΙ» έρχεται από μακριά και πηγαίνει μακριά. «Σήμερα απευθύνεται σε έναν άλλο εισβολέα. Στη Ρωσία που καταπατά το διεθνές δίκαιο, το απαραβίαστο των συνόρων και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και ανάβει μία διπλή φωτιά στην Ευρώπη προκαλώντας αίμα στα μέτωπα με τα όπλα και αποζητώντας αστάθεια στις δυτικές κοινωνίες με μοχλό την ακρίβεια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epiruspost.gr, στην έναρξη της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το Καλπάκι αποτελεί σύμβολο που εκπέμπει παγκόσμιες αξίες, οι οποίες δεν εγκλωβίζονται στο χθες αλλά ανανεώνονται στο χρόνο.

Παροξυσμός στα τουρκικά ΜΜΕ

Στο μεταξύ, οργή επικρατεί στα τουρκικά ΜΜΕ μετά την επίσκεψη του Όλαφ Σολτς στην Αθήνα και τις κοινές δηλώσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο «Ερντογάν δηλητηριάζει με ψέματα τον λαό του κατά της Ελλάδας» και πρόσθεσε ότι «τα ελληνικά νησιά δεν απειλούν κανέναν».

Από την πλευρά του ο Γερμανός Καγκελάριος υπογράμμισε με νόημα ότι η «αμφισβήτηση κυριαρχίας από εταίρο του ΝΑΤΟ δεν είναι αποδεκτή». Ξεκαθάρισε, δε, πως τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν στη βάση του διαλόγου και του Διεθνούς Δικαίου.

Milliyet: «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά»

H Milliyet χαρακτηριστικά σημειώνει πως «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά, τοποθετεί τα γερμανικά τεθωρακισμένα στα σύνορα με την Τουρκία. Ο Μητσοτάκης που συναντήθηκε με Σολτς έβαλε στο στόχαστρο την Άγκυρα χωρίς να αναφέρει το όνομά της».

Σύμφωνα με την Haber, «Ο Μητσοτάκης στόχευσε πάλι τον πρόεδρο Ερντογάν. Σκανδαλώδης συκοφαντία για την Τουρκία!».

Η Sabah αναφέρει ότι «η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις! Ο Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε ξανά για την Τουρκία: Υποστήριξη από τον Γερμανό Καγκελάριο».

Eπιπλέον, το Oda TV σχολιάζει: «ο Ρώσος έφυγε, ο Γερμανός ήρθε… Τα νέα όπλα της Ελλάδας είναι στα τουρκικά σύνορα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder από τη Γερμανία θα αναπτυχθούν στα τουρκικά σύνορα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com