Μήνυμα της Χαμάς στη Ρωσία για τους Ισραηλινούς ομήρους: Κανείς δεν θα ελευθερωθεί μέχρι να υπάρξει κατάπαυση του πυρός

Τη Μόσχα επισκέφθηκε αντιπροσωπεία

by Times Newsroom

Η Χαμάς διεμήνυσε από τη Ρωσία ότι δεν θα ελευθερώσει κανέναν Ισραηλινό όμηρο, παρά μόνο όταν συμφωνηθεί με το Ισραήλ να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Στη Μόσχα βρέθηκε αντιπροσωπεία της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης και το μέλος της Αμπού Χαμίντ μίλησε στην εφημερίδα Kommersant αναφέροντας πως χρειάζεται χρόνος για να εντοπιστούν όλοι οι όμηροι.

«Συλλάβαμε δεκάδες ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχους, και χρειαζόμαστε χρόνο για να τους βρούμε στη Λωρίδα της Γάζας και στη συνέχεια να τους απελευθερώσουμε», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Politico.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αμπού Χαμίντ είπε ότι παρουσίασαν τους λόγους για την επίθεση στη Ρωσία. «Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι μια φιλική χώρα για τον παλαιστινιακό λαό και διατηρεί σχέσεις με όλους τους εκπροσώπους του παλαιστινιακού λαού», είπε και πρόσθεσε πως «είμαστε πάντα έτοιμοι να την συμβουλευτούμε για διάφορα θέματα».

Σημειώνεται, ότι την Πέμπτη, το Ισραήλ επέκρινε τη Ρωσία επειδή καλωσόρισε την αντιπροσωπεία της Χαμάς, αποκαλώντας την επίσκεψη «αναξιοπρεπές βήμα» και ζητώντας από τη Μόσχα να εκδιώξει τους αξιωματούχους.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην απελευθέρωση των ομήρων και την εκκένωση ξένων πολιτών από τη Γάζα. Παράλληλα, η Ρωσία «επιβεβαίωσε την αμετάβλητη θέση της» υπέρ της ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com