Μήνυμα του 112 σε Μέθανα και Τροιζήνα για την κακοκαιρία Daniel – «Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις»

«Θα έχουμε κατά διαστήματα κάποια περάσματα από ισχυρές καταιγίδες»

by Times Newsroom

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν πριν από λίγο οι κάτοικοι σε Μέθανα και Τροιζήνα λόγω της κακοκαιρίας Daniel. «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες στην περιοχή σας. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Αντίστοιχο μήνυμα έλαβαν και κάποιοι πολίτες στα νότια προάστια της Αττικής, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Φαίνεται όμως ότι έφτασε από λάθος στους συγκεκριμένους πολίτες, καθώς είχε προορισμό όσους βρίσκονται στα Μέθανα και την Τροιζήνα.

Για το πώς θα επηρεαστεί σήμερα η Αττική μίλησε νωρίτερα σήμερα ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως είπε, σήμερα πάντως στην Αττική αναμένεται να είναι κάπως πιο δύσκολα τα πράγματα κυρίως στη δυτική και βόρεια Αττική.

«Θα έχουμε κατά διαστήματα κάποια περάσματα από ισχυρές καταιγίδες, σε καμία βέβαια περίπτωση τα φαινόμενα δεν μπορούν να συγκριθούν με τις περιοχές της Μαγνησίας και του Πηλίου. Είναι άλλος ο μηχανισμός που δημιουργεί αυτές τις καταιγίδες. Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε και εδώ σε εγρήγορση, ο Σαρωνικός είναι ακόμη αρκετά θερμός και ο νότιος Ευβοϊκός με αποτέλεσμα αυτές οι καταιγίδες να δύναται να είναι πιο ισχυρές σε αυτές τις περιοχές της Αττικής».

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com