Μήνυση στον Έλον Μασκ από τον…σπιτονοικοκύρη του Twitter: Έχει αφήσει απλήρωτα νοίκια 136.000 δολαρίων

Απλήρωτα αφήνει τα νοίκια των κεντρικών του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο ο Έλον Μασκ, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του κτηρίου να υποβάλει μήνυση για τα 136.260 δολάρια που περιμένει ακόμη να λάβει.

by Times Newsroom

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, της SpaceX και του Twitter, Έλον Μασκ, είδε την περιουσία του να υποχωρεί σε 137 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους στον κόσμο πίσω από τον πρόεδρο της LVMH, Μπερνάρ Αρνό.

Στο αποκορύφωμά της, τον Νοέμβριο του 2021, η καθαρή περιουσία του Μασκ ήταν 340 δισεκατομμύρια δολάρια

Αυτό καθιστά τον Μασκ τον πρώτο άνθρωπο που έχασε 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Bloomberg την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του Μασκ συνδέεται με την Tesla, της οποίας η μετοχή υποχώρησε κατά 65% το 2022.

Η ζήτηση για οχήματα Tesla μειώθηκε καθώς ο ανταγωνισμός στα ηλεκτρικά οχήματα από καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες αυξήθηκε πέρυσι. Η εταιρεία δεν πέτυχε τους στόχους ανάπτυξης και μείωσε την παραγωγή της στην Κίνα. Οι παραδόσεις της για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα (2/1) και ήταν εκτός των εκτιμήσεων της Wall Street.

Οι ενδείξεις για το μειωμένο ενδιαφέρον των αγοραστών αυτοκινήτων για Tesla έγιναν εμφανείς τον περασμένο μήνα. Η Tesla πρόσφερε δύο διαδοχικές εκπτώσεις για αγοραστές που παραδίδουν το όχημά τους πριν από το τέλος του έτους, προσφέροντας αρχικά έκπτωση 3.750 δολαρίων και στη συνέχεια διπλασιάζοντας την έκπτωση στα 7.500 δολάρια δύο εβδομάδες πριν το τέλος του 2022.

Η κίνηση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση των επενδυτών, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρίας να υποχωρήσει 37% τον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται πως οι επικριτές του Μασκ, έχουν αμφισβητήσει εδώ και καιρό εάν η Tesla άξιζε ποτέ την αποτίμηση τρισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε στις αρχές του 2022. Στο αποκορύφωμά της, η Tesla άξιζε περισσότερο από τις 12 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον πλανήτη μαζί, παρόλο που το μερίδιό της στην αγορά ήταν πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτές.

Επιπλέον, η αγορά του Twitter εκ μέρους του Μασκ, αξίας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν βοήθησε ούτε τις μετοχές της Tesla ούτε την προσωπική περιουσία του ίδιου. Ο Μασκ, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla, πούλησε μετοχές της εταιρίας, αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που το ενδιαφέρον του για το Twitter δημοσιοποιήθηκε, τον Απρίλιο του 2022.

Η μετοχή της Tesla μπορεί να ανακάμψει και ο Μασκ θα μπορούσε και πάλι να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Αλλά η φήμη του Μασκ ως «ιδιοφυΐας» υπέστη μεγάλη ζημιά το 2022 – σχεδόν τόση ζημιά όση υπέστη ο προσωπικός του πλούτος.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com