Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Οι ελληνικές προτεραιότητες αποτυπώνονται στο κείμενο στρατηγικής της Ε.Ε.

Την ικανοποίησή του για το ότι οι ελληνικές προτεραιότητες συμπεριλαμβάνονται στο κείμενο για την στρατηγική της Ε.Ε. για την επόμενη τετραετία εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

by Times Newsroom

Όσον αφορά για τα ανώτατα αξιώματα της Ένωσης δήλωσε ότι ως Ευρώπη θα ωφεληθούμε αν καταλήξουμε σε κοινή απόφαση όσο το δυνατό πιο σύντομα». Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελεύθερων έχουν καταλήξει στα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις ηγετικές θέσεις. Τα πρόσωπα αυτά είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το ΕΛΚ, υποψήφια για μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Κομισιόν, ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, από τους Σοσιαλδημοκράτες, υποψήφιος για Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θητεία 2,5 ετών με δυνατότητα ανανέωσης και η Εσθονή πρωθυπουργός, Κάγια Κάλας, υποψήφια για Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κοινή του πρόταση με τον Πολωνό πρωθυπουργό κ. Τουσκ για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα εκριθεί από τη σύνοδο, καθώς είναι καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια της Ευρώπης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com