ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος ζήτησε από τον Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τη σύλληψη του Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Η κύρια καταγγελία των «ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα» είναι «η εγκληματική φύση της ρητορικής μίσους που χρησιμοποιείται στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης».

by Times Newsroom

Επίσημες δομές ορισμένων δυτικών χωρών, μαζί με δομές «ανθρώπινων δικαιωμάτων», προσπαθούν να πείσουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να εκδώσει αιτήματα για εντάλματα σύλληψης Ρώσων δημοσιογράφων.

Η κινητήρια δύναμη σε αυτή τη διαδικασία είναι η Διεθνής Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH), που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας/ Open Society Foundations του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.

Παράλληλα,  καλούνται οι δικαστές καλούνται να εκδόσουν ένταλμα σύλληψης για τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ , τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξέι Γκρόμοφ , την επικεφαλής του Russia Today- RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν και ορισμένους Ρώσους δημοσιογράφους.

Η κύρια καταγγελία των «ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα» είναι «η εγκληματική φύση της ρητορικής μίσους που χρησιμοποιείται στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης». Ως προς αυτό, η FIDH απέστειλε την προσφυγή της στο γραφείο του εισαγγελέα του ΔΠΔ.

«Σκοπός της προσφυγής είναι να πείσει το γραφείο του εισαγγελέα να διερευνήσει περαιτέρω αυτά τα εγκλήματα και να ζητήσει διεθνή εντάλματα σύλληψης», επισημαίνει το ίδρυμα του Σόρος.

Από αυτή την άποψη, αξίζει να θυμηθούμε το περιστατικό γύρω από το Ίδρυμα Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη, που ιδρύθηκε από τον ηθοποιό του Χόλιγουντ Τζορτζ Κλούνεϊ και τη σύζυγό του Αμάλ.

Μάλιστα, μια υπάλληλος αυτής της οργάνωσης, η Anna Neistat , ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή της να ζητήσει από τις χώρες της ΕΕ και το ΔΠΔ τη σύλληψη Ρώσων δημοσιογράφων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε η Eurasia Daily, ο ίδιος ο κ. Κλούνεϊ έπρεπε αργότερα να δικαιολογηθεί προσωπικά και να πει ότι η δήλωση ήταν «παρεξηγημένη».

Δήλωσε ότι το Ίδρυμά του δεν θα διώξει ποτέ δημοσιογράφους, ακόμα κι αν διαφωνούν μαζί τους.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com