Μόσχα: Η Δύση προσπαθεί να μας δημιουργήσει ρήγμα με το Καζακστάν

Το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας κατηγόρησε σήμερα τη Δύση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγμα ανάμεσα στη Ρωσία και το Καζακστάν επεμβαίνοντας στις υποθέσεις κυρίαρχων κρατών, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

by Times Newsroom

Τα σχόλια του TASS μεταδόθηκαν την ημέρα που ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ επισκεπτεται το Καζακστάν για να συναντήσει ομολόγους του απ’ όλη την πρώην σοβιετική περιφέρεια της κεντρικής Ασίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να υποστηρίξουν εθνικιστικά αισθήματα, διαδίδουν ψέματα, χειραγωγούν την κοινή γνώμη, μεταξύ άλλων και μέσω του Ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε στο Αλμάτι ο αναπληρωτής του Πατρούσεφ, ο Αλεξάντρ Σεβτσόφ, σύμφωνα με το TASS.

Το πλούσιο σε πετρέλαιο Καζακστάν, μακροχρόνιος σύμμαχος της Ρωσίας και στενός οικονομικός εταίρος της, έχει αρνηθεί να υποστηρίξει την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και έχει δηλώσει πως θα συμμορφωθεί με τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com