Μουντιάλ 2022: Παρακλάδι της Αλ Κάιντα κάλεσε τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να γυρίσουν την πλάτη στη διοργάνωση

«Το Κατάρ άνοιξε την πόρτα σε ανήθικους ανθρώπους, ομοφυλόφιλους, σπορείς διαφθοράς και αθεϊσμού» λέει, χωρίς όμως να απειλεί με επιθέσεις

by Times Newsroom

Παρακλάδι της Αλ Κάιντα κάλεσε τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να γυρίσουν την πλάτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στο Κατάρ, χωρίς όμως να απειλεί με επιθέσεις στη διοργάνωση.

Η «Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης με έδρα την Υεμένη, επέκρινε το Κατάρ ότι άνοιξε την πόρτα σε «ανήθικους ανθρώπους, ομοφυλόφιλους, σπορείς διαφθοράς και αθεϊσμού».

Η διοργάνωση έχει στόχο να αποσπάσει την προσοχή από την «κατοχή μουσουλμανικών χωρών και αυτούς που τις καταπιέζουν» σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία έφερε στη δημοσιότητα από την οργάνωση SITE Intelligence, μια μέρα πριν από την έναρξη του Μουντιάλ την Κυριακή.

Η χώρα που φιλοξενεί το φετινό Μουντιάλ δέχεται επικρίσεις για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων στην κοινότητα ΛΟΑΚΤΙ.

Απαντώντας στις αντιδράσεις, η Ντόχα διαβεβαίωσε ότι όλοι, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι ευπρόσδεκτοι στη διοργάνωση.

Το Κατάρ, μικρή χώρα με πληθυσμό 3 εκατομμυρίων, οι περισσότεροι μετανάστες, είχε ανακοινώσει ότι εκπαίδευσε περισσότερα από 50.000 άτομα για την ασφάλεια των αγώνων, προσπάθεια για την οποία συνεργάζεται και με ξένες χώρες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή