Μπάιντεν: Δείγμα της ρωσικής βαρβαρότητας οι πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο

«Είναι μια ακόμη βαρβαρότητα της Ρωσίας», δήλωσε στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) που πραγματοποιείται στη Γερμανία.

by Times Newsroom

Δείγμα της ρωσικής βαρβαρότητας χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τα σημερινά πλήγματα με ρωσικούς πυραύλους στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Είναι μια ακόμη βαρβαρότητα της Ρωσίας», δήλωσε στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) που πραγματοποιείται στη Γερμανία.

Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπάιντεν συζήτησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς τις προσπάθειες διαχείρισης των επιπτώσεων που έχει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην παγκόσμια ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια καθώς και τις προκλήσεις που θέτει η Κίνα.

«Η Γερμανία είναι ένας από τους στενότερους εταίρους μας στον κόσμο και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε ενωμένοι και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τις οικονομικές προκλήσεις ώστε να τις ξεπεράσουμε μαζί και να βγούμε από αυτές ισχυρότεροι», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον καγκελάριο της Γερμανίας.

Ο κ. Σολτς από την πλευρά του τόνισε ότι «το καλό μήνυμα είναι ότι καταφέραμε όλοι να παραμείνουμε ενωμένοι, κάτι το οποίο προφανώς δεν περίμενε ποτέ ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν», για να απαντήσει ο κ. Μπάιντεν: «Και σε αυτό δεν έχετε διαδραματίσει μικρό ρόλο εσείς. Σοβαρά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή