Μπάιντεν: Επωφελής επένδυση για όλους η Σύμπραξη για τις Παγκόσμιες Υποδομές

«Πρέπει να δείξουμε όλοι ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Πούτιν» είπε ο Μπόρις Τζόνσον

by Times Newsroom

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία των χωρών της Ομάδας των Επτά στην “Σύμπραξη για τις Παγκόσμιες Υποδομές”, στο πλαίσιο της οποίας θα κινητοποιηθούν επενδύσεις 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2027, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για «μια επένδυση που θα αποδώσει καρπούς για όλους».

«Δεν πρόκειται για ελεημοσύνη. Αυτό το πρόγραμμα είναι μια επένδυση που θα αποδώσει καρπούς για όλους, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού λαού και των ανθρώπων σε όλες τις χώρες μας και θα τονώσει τις οικονομίες μας», τόνισε ο κ. Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 που ξεκίνησε σήμερα στη Βαυαρία.

Από την πλευρά του, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησε για «μια ευκαιρία να μοιραστούμε το θετικό μας όραμα για το μέλλον» και περιέγραψε την πρωτοβουλία ως «ένα ακόμη παράδειγμα ενότητας της G7».

Οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι η Σύμπραξή τους έχει ως στόχο τη στήριξη αναπτυσσόμενων χωρών ενόψει της κλιματικής αλλαγής, την ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας και την ταχύτερη και ομαλή ψηφιακή μετάβαση.

«Χρειαζόμαστε μια βασισμένη σε αξίες εναλλακτική στις επενδύσεις της Κίνας», δήλωσε ο καγκελάριος, αναφερόμενος στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού που προωθεί η Κίνα.

Σε μια πιο χαλαρή στιγμή για τους ηγέτες, ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθ’ οδόν για την καθιερωμένη “οικογενειακή” φωτογραφία της συνόδου, ρώτησε αν θα πρέπει να βγάλει το σακάκι του.

«Πρέπει να δείξουμε όλοι ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Πούτιν», δήλωσε αστειευόμενος, κάνοντας έμμεση αναφορά σε παλαιότερες εμφανίσεις του ρώσου προέδρου, που επιδείκνυε τη σωματική ρώμη του ιππεύοντας γυμνόστηθος άλογα.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή