Μπάιντεν: Ισραήλ δεν είσαι μόνο σου – Η Χαμάς διέπραξε φρικαλεότητες που θυμίζουν τις χειρότερες καταστροφές του ISIS – Δεν θα μείνουμε άπραγοι

Τη δέσμευσή του ότι θα σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ επανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν, συγκρίνοντας τις θηριωδίες της Χαμάς με αυτές του Ισλαμικού Κράτους.

by Times Newsroom

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Αμερικανός πρόεδρος, που βρίσκεται στο Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι «η Χαμάς διέπραξε φρικαλεότητες που θυμίζουν τις χειρότερες καταστροφές του ISIS».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα. «Δεν θα μείνουμε άπραγοι», διαμήνυσε. Επίσης δήλωσε ότι η επίθεση που εξαπολύει η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση είναι σαν να έγινε στις ΗΠΑ 15 φορές η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν επισήμανε ότι βασική προτεραιότητά του παραμένει η απελευθέρωση και η ασφαλής επιστροφή των ομήρων και το έχει συζητήσει με Ισραηλινούς αξιωματούχους. Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι αργότερα αυτή την εβδομάδα θα ζητήσει από το αμερικανικό Κογκρέσο ένα «πρωτοφανές» πακέτο για την άμυνα του Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε πρόσθετη οικονομική βοήθεια για τον παλαιστινιακό λαό, προσθέτοντας ότι και αυτός «υποφέρει πολύ». «Ήμουν εξοργισμένος και λυπημένος για τις τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στη Γάζα μετά το χτύπημα στο νοσοκομείο χθες το βράδυ», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι τα στοιχεία αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι «πρόκειται για ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τρομοκρατική ομάδα στη Γάζα».

Ο Μπάιντεν επισήμανε ότι ο λαός της Γάζας χρειάζεται τρόφιμα, νερό, φάρμακα και στέγη και δήλωσε ότι είναι κρίσιμο η βοήθεια να πηγαίνει στους πολίτες και όχι στη Χαμάς. Αν η Χαμάς εκτρέψει τη βοήθεια, λέει, «θα έχει αποδείξει για άλλη μια φορά ότι δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία του παλαιστινιακού λαού».

Ο Μπάιντεν προέτρεψε τους Ισραηλινούς να μην παρασυρθούν από οργή και είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα των Παλαιστινίων δεν συνδέεται με τη Χαμάς. Υποφέρει και ο παλαιστινιακός λαός, είπε, σημειώνοντας ότι ο πόλεμος αυτός ενισχύει την πεποίθησή του για τη «λύση των δύο κρατών» στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ,  δήλωσε την Τετάρτη (18/10) ότι έθεσε «δύσκολες ερωτήσεις» στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.Αμερικανούς πολίτες.

«Έθεσα δύσκολες ερωτήσεις, ως φίλος του Ισραήλ. Θα συνεχίσουμε να αποθαρρύνουμε τους παράγοντες που θέλουν να διευρύνουν αυτή τη σύγκρουση», ανέφερε ο Μπάιντεν σε μια ανάρτησή του -από τις πολλές με αντικείμενο τη συνάντηση- στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

18/10/2023
|
 17:48

Αργεντινή: Εκκενώθηκαν οι πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ έπειτα από απειλές για τοποθέτηση βόμβας

Λίγο νωρίτερα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για ποιον λόγο πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για το πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας, ο Μπάιντεν επικαλέστηκε τα στοιχεία που του έχει δείξει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με Ισραηλινούς ηγέτες, ο Μπάιντεν είπε ακόμη ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο ένα πακέτο βοήθειας «άνευ προηγουμένου» μέσα στην εβδομάδα.

«Ισραήλ, δεν είσαι μόνο σου», ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα του Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα σταθούν δίπλα του σε αυτές τις μαύρες μέρες».

Nετανιάχου στη συνάντηση με Μπάιντεν: «Η Χαμάς δεν υπολογίζει καθόλου τις ζωές των Παλαιστινίων»

«Ενώ το Ισραήλ επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων, η Χαμάς θέλει να μεγιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων. Η Χαμάς θέλει να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ισραηλινούς και δεν υπολογίζει καθόλου τις ζωές των Παλαιστινίων», δήλωσε ο Νετανιάχου σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Μπάιντεν.

Ακόμη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε την ενότητα μεταξύ των μελών του πρόσφατα συσταθέντος Πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου, λέγοντας: «Αυτός θα είναι ένας διαφορετικός πόλεμος, επειδή η Χαμάς είναι ένας διαφορετικός εχθρός».

Ισραήλ: Με οικογένειες απαχθέντων συναντήθηκε ο Μπάιντεν – «Θα γυρίσουμε κάθε πέτρα για να τους απελευθερώσουμε»

Με μέλη οικογενειών των απαχθέντων και αγνοούμενων Ισραηλινών συναντήθηκε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο των επαφών του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισαάκ Χέρτσογκ, και τους υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

«Θα γυρίσουμε κάθε πέτρα, θα ψάξουμε κάθε δρόμο για να επιτύχουμε την απελευθέρωσή τους, αυτό είναι το ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για τις Ηνωμένες Πολιτείες» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στις οικογένειες των ομήρων, προσθέτοντας πως το Ισραήλ θα παραμείνει ένα προστατευμένο μέρος για τους Εβραίους και η κυβέρνησή του θα κάνει τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος των οικογενειών τόνισε πως ένας από τους λόγους της επίσκεψης του Μπάιντεν στο Ισραήλ ήταν η επιθυμία του να τους συναντήσει αυτοπροσώπως, ενώ οι οικογένειες, από την πλευρά τους, «ζήτησαν από τον πρόεδρο να ασκήσει πίεση στους προέδρους του Κατάρ, της Αιγύπτου και της Τουρκίας για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου» και να εργαστεί για την εισαγωγή φαρμάκων για τους συγγενείς τους στη Λωρίδα της Γάζας. Ζήτησαν επίσης «τη συνδρομή των Ηνωμένων Πολιτειών στην άσκηση διεθνούς πίεσης στη Χαμάς, προκειμένου να οδηγήσει στην άμεση απελευθέρωση όλων των απαχθέντων και αγνοουμένων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com