Μπάμπα Βάνγκα: Η τρομακτική της πρόβλεψη για το 2023 που έγινε πραγματικότητα

Εκτός από τον Νοστράδαμο και τους...Simpsons, η μυστηριώδης «Μπάμπα Βάνγκα» έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές την ανατριχιαστική της ικανότητα να προβλέπει το μέλλον. Λίγο πριν την εκπνοή του 2023, μία ακόμη προφητεία της Βουλγάρας μάντισσας έγινε πραγματικότητα.

by Times Newsroom

Η τυφλή «Μπάμπα Βάνγκα» – πραγματικό όνομα Βανγκελίγια Πάντεβα Γκουστέροβα – είχε κάνει εκατοντάδες προβλέψεις όσο ζούσε, που αποδείχθηκαν αληθινές. Έχει υπολογιστεί, μάλιστα, ότι οι προφητείες της είχαν ποσοστό ακρίβειας της τάξεως του 85%.

Η Μπάμπα Βάνγκα είχε φθάσει να προβλέψει και τον ίδιο της τον θάνατο, έξι χρόνια προτού αυτός συμβεί. Η 84χρονη, τότε, μάντισσα, είχε πει ότι θα πέθαινε στις 11 Αυγούστου 1996, όπως και έγινε.

Πριν, όμως, τον θάνατό της, είχε κάνει προβλέψεις που έφθαναν μέχρι και το έτος 5079, συμπεριλαμβανομένων αρκετών προβλέψεων για το 2023.

Λίγο πριν πεθάνει, η Μπάμπα Βάνγκα είχε προειδοποιήσει ότι ένα «ηλιακό τσουνάμι» θα χτυπούσε τη Γη το 2023, επιφέροντας καταστροφικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα, είχε πει ότι μία «ηλιακή καταιγίδα», ένα υπαρκτό δηλαδή φαινόμενο, θα προκαλούσε όλεθρο σε όλο τον κόσμο και θα ανάγκαζε την κοινωνία να επιστρέψει πίσω στους Σκοτεινούς Αιώνες αφού κατέστρεφε το μαγνητικό πεδίο της Γης.

Αν και δεν έχουμε γυρίσει ακόμα πίσω στους… σκοτεινούς αιώνες, η Βάνγκα είχε δίκιο για την ηλιακή καταιγίδα του 2023.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι μια ηλιακή καταιγίδα θα ξεσπούσε την 1η Δεκεμβρίου και ότι θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο διαδίκτυο, το ραδιόφωνο και τις υπηρεσίες GPS.

Η διαστημική μετεωρολόγος Tamitha Skov είπε ότι η ηλιακή καταιγίδα – επίσης γνωστή ως στεφανιαία εκτίναξη μάζας (CME) – θα μπορούσε να επηρεάσει το μαγνητικό πεδίο της Γης – ακριβώς όπως είχε πει η Μπάμπα Βάνγκα.

Πράγματι, παρατηρήθηκε μια «ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα» 30 μέρες πριν εκπνεύσει το 2023, και μάλιστα κατηγορίας G3. Η ένταση των ηλιακών καταιγίδων μετριέται σε μία κλίμακα από το ένα έως το πέντε, οπότε το «3» υποδεικνύει μία αρκετά ισχυρή καταιγίδα.

Ευτυχώς, ενώ η Βάνγκα είχε δίκιο για την ηλιακή καταιγίδα, η καταιγίδα εν τέλει δεν ήταν τόσο καταστροφική όσο προειδοποιούσε ότι θα ήταν.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA) σημείωσε πως «το ευρύ κοινό δεν χρειάζεται να ανησυχεί», επειδή οι πιθανές επιπτώσεις της καταιγίδας μετριάστηκαν από τους φορείς εκμετάλλευσης των υποδομών που θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com