Μπερντ Σβάρτσε: “Γεννηθήτω το θέλημά μου”

Αστυνομικό μυθιστόρημα βασισμένο σε μια κοινή ιδέα και με επίλογο του Sebastian Fitzek

by Times Newsroom

Ένας αποτυχηµένος πάστορας είναι ξαφνικά σε θέση να εµπνέει µε τα κηρύγµατά του. Αιτία της µεταµόρφωσής του, ένα θανάσιµο αµάρτηµα: φόνος! Ένα πρωτότυπο όσο και αυθεντικό αστυνοµικό µυθιστόρηµα, που η ιδέα του προέκυψε σε δείπνο του συγγραφέα µε τον Σεµπάστιαν Φίτσεκ.
Σε µια έκρηξη θυµού, ο πάστορας Μπένεντικτ Τέβες χτυπά στο κεφάλι µε έναν βαρύ σταυρό έναν βίαιο σύζυγο που τόλµησε να του δείξει ένα άθλιο βίντεο µέσα στην εκκλησία του. Βαθιά ταραγµένος και ταυτόχρονα παράξενα απελευθερωµένος, ο πάστορας κρύβει το θύµα του στην κρύπτη του ναού.

Σύντοµα αισθάνεται µια πρωτόγνωρη ενέργεια. Λες και η παραβίαση της πέµπτης εντολής τον βοήθησε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και χάρισµα. Για να αποδώσει δικαιοσύνη στους αδύναµους, από εδώ και στο εξής όχι µόνο κραδαίνει τον σταυρό, αλλά εκφωνεί και συναρπαστικούς λόγους στο όνοµα του Κυρίου. Γίνεται πολύ δηµοφιλής, και η εκκλησία του γεµίζει πιστούς. Στο µεταξύ η όµορφη σύζυγος του θύµατος επιδιώκει να βρίσκεται κοντά του, όπως και ο επιθεωρητής Βίλµερς, που τον ακολουθεί κατά πόδας σαν την ένοχη συνείδησή του…
Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα µια ανεξέλεγκτη ενέργεια διαπέρασε το κορµί του. Άρχισε από την κοιλιά και ανέβηκε ως το στέρνο, προχώρησε στους ώµους και χώθηκε στο δεξί του µπράτσο σαν βέλος. Από τα µάτια του µυαλού του άρχισαν να περνούν κροταλίζοντας έννοιες ασύνδετες, σαν τους δείκτες στο παλιό του ρολόι αναστροφής: φόβος / πόνος / γυναίκα / αίµα / σταυρός / µητέρα / θάνατος / ήχος / οργή. Έσφιξε τα δόντια τόσο πολύ, που έτριξαν.

Το δεξί του χέρι άρπαξε γερά τον βαρύ σταυρό. Από το στόµα του ακούστηκε ένας ήχος όµοιος µε αρχέγονη κραυγή. Έπειτα σήκωσε το χέρι και χτύπησε.

Ο Μπερντ Σβάρτσε γεννήθηκε στο Λίµπεκ της Γερµανίας το 1961. Ο προτεστάντης θεολόγος, κάτοχος διδακτορικού, είναι πάστορας στην Εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Λίµπεκ για πάνω από είκοσι χρόνια. Είναι επίσης καλλιτέχνης στους µουσικούς τοµείς της ροκ, της ποπ και της τζαζ (ντραµς, σύνθεση τραγουδιών), του θεάτρου και της λογοτεχνίας.
Είναι µέλος διαφόρων ερευνητικών οµάδων στον τοµέα του λαϊκού πολιτισµού και του εκκλησιαστικού έργου της πόλης. Το Πανεπιστήµιο του Λίµπεκ του απέδωσε τον τίτλο του επίτιµου καθηγητή για την προσφορά του πολύτιµων υπηρεσιών στο πανεπιστήµιο αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.
Ως λέκτορας διδάσκει θεολογία στην Ακαδηµία Μουσικής του Λίµπεκ και οργανώνει σειρά διαλέξεων σε όλα τα πανεπιστήµια της πόλης.
Η ιδέα για το πρώτο του µυθιστόρηµα προέκυψε µέσα από τη µακροχρόνια φιλία του µε τον Σεµπάστιαν Φίτσεκ.

  • Μπερντ Σβάρτσε (Bernt Schwarze)
  • Γενηθήτω το Θέλημα μου 
  • Εκδόσεις Λιβάνη
  • Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
  • Αθήνα 2022
  • Σελίδες: 496
  • Τιμή: € 16,90 (με ΦΠΑ)
  • ISBN 978-960-14-3761-3

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή