Μπλίνκεν: Δεν βλέπουμε η Ρωσία να αποχωρεί από το Κίεβο – «Ίσως προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο»

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ δεν πιστεύει στις υποσχέσεις από την πλευρά της Μόσχας

by Times Newsroom

Ουπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ξεκαθάρισε πως μετά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία δεν έχει δει κάποια πράξη από τη Μόσχα σχετικά με την αποχώρησή της από το Κίεβο.

Σύμφωνα με το CNN οι ΗΠΑ φέρεται να είχαν ενδείξεις πως οι Ρώσοι αποσύρουν στρατεύματα από την περιοχή του Κιέβου, όμως κάτι τέτοιο το διέψευσε άμεσα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι δεν έχει δει σημάδια ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας «προχωρούν με αποτελεσματικό τρόπο», επειδή οι ΗΠΑ δεν έχουν δει «σημάδια πραγματικής σοβαρότητας» από τη Ρωσία.

«Υπάρχει αυτό που λέει η Ρωσία και υπάρχει αυτό που κάνει η Ρωσία. Έχουμε επικεντρωθεί στο τελευταίο», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μαροκινό Υπουργό Εξωτερικών Νάσερ Μπουρίτα.

Ο Μπλίνκεν προειδοποίησε ότι η δήλωση της Ρωσίας ότι θα μειώσει τις εχθροπραξίες γύρω από το Κίεβο θα μπορούσε να είναι «ένα μέσο με το οποίο για άλλη μια φορά προσπαθεί να εκτρέψει και να εξαπατήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι δεν κάνει αυτό που κάνει».

Ο Μπλίνκεν κάλεσε τη Ρωσία «να τερματίσει την επιθετικότητα τώρα, να σταματήσει να πυροβολεί, να αποσύρει τις δυνάμεις της και φυσικά να συμμετάσχει σε συνομιλίες».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή