Μπουρκίνα Φάσο: 44 άμαχοι νεκροί από επίθεση σε δύο χωριά στο βόρειο τμήμα της χώρας

Πρόκειται για μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις από τότε που ο λοχαγός Ιμπραήμ Τραορέ πήρε στην εξουσία μετά το πραξικόπημα της 30ής Σεπτεμβρίου 2022.

by Times Newsroom

Σαράντα τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή κατά τη διάρκεια επίθεσης σε δύο χωριά στο βορειοανατολικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, σε ένα νέο αιματηρό επεισόδιο στη χώρα που μαστίζεται από τη βία των τζιχαντιστών.

“Ο προσωρινός απολογισμός αυτής της αποτρόπαιης και βάρβαρης επίθεσης” που είχε στόχο τα χωριά Κουράκου και Τοντόμπι “κάνει λόγο για 44 νεκρούς και τραυματίες”, δηλώνει ο κυβερνήτης της περιοχής Σαχέλ, ο αντισυνταγματάρχης Ροντόλφ Σόργκο.

Τριάντα ένας σκοτώθηκαν στο χωριό Κουράκου και 13 στο Τοντόμπι, διευκρινίζει.

Σύμφωνα με έναν κάτοικο του Κουράκου, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά το Γαλλικό Πρακτορείο, “μεγάλος αριθμός τρομοκρατών εισέβαλε” στο χωριό αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

“Όλη τη νύχτα ακούγαμε πυροβολισμούς. Το πρωί της Παρασκευής είδαμε ότι υπήρχαν αρκετές δεκάδες νεκροί”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με κατοίκους, αυτή η τοποθεσία αποτέλεσε στόχο, σε αντίποινα για το λιντσάρισμα λίγες μέρες νωρίτερα δύο τζιχαντιστών που είχαν προσπαθήσει να κλέψουν ζώα.

Πρόκειται για μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις από τότε που ο λοχαγός Ιμπραήμ Τραορέ πήρε στην εξουσία μετά το πραξικόπημα της 30ής Σεπτεμβρίου 2022.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com