«Μπρος στο κατώφλι σου», το καινούργιο τραγούδι της Μάγδας Πένσου

by Times Newsroom

Μέσα από ένα νέο συναισθηματικό κομμάτι η Μάγδα Πένσου επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα. Το τραγούδι έχει τον τίτλο «Μπρος στο κατώφλι σου» και ανήκει στους παρατηρητές που ερωτεύονται τις ψυχές των ανθρώπων. Στις ψυχές που μάχονται με τα σώματα που κατοικούν και σ’ εκείνους τους ερωτευμένους, που παραλίγο να ευλογηθούν με το αμοιβαίο. Η θλίψη έχει πολλές παραμέτρους. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η αίσθηση της ελπίδας, είναι μία από αυτές. Ερωτευόμαστε ψυχές που μας μοιάζουν, ιδίως όταν εκείνες, μας μοιάζουν στο βαθμό θλίψης και προβληματισμού που διανύουμε ανά περιόδους. Αυτό είναι και το απαραίτητο κοινό στοιχείο μεταξύ των, απ’ όπου προκύπτει ο ισχυρός δεσμός. Όταν παρατηρείς τον έρωτα, παρατηρείς τον εαυτό σου.

Η μουσική και οι στίχοι είναι του Βαλάντη Γαούτση και κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο.

Στίχοι

Μπρος στο κατώφλι σου παίζουνε παιδιά
Ανάμεσά τους χώνεσαι, τα χορεύεις ένα ένα.
Δες  πώς κοιτάζουνε με μάτια γελαστά,
κι εσύ τους κρύβεις τη θλίψη σου ολοένα.

Αχ η ψυχή σου πώς χάνεται στο φως,
πώς πνίγεται , πώς δίνεται, μοιράζεται και παίρνει.
Στον άνεμο λικνίζεσαι σαν  πάντα μεθυσμένη,
Αχ δε σε χωρένει ο κόσμος αυτός.

Μπρος στο κατώφλι σου φιλιούνται δυο πουλιά
σε παίρνει το παράπονο και κάθεσαι κοντά τους.
Να, δες, πως έχουνε ακόμη τα φτερά τους,
και μέλι και δάκρυ στάζουν στη λαλιά.

Πιάνο, μπάσο: Άκης Κατσουπάκης
Βιολί: Βασιλική Μαζαράκη
Τσέλο: Μιχάλης Πορφύρης

Ενορχήστρωση: Άκης Κατσουπάκης
Σκηνοθεσία – φωτογραφία: Παύλος Τσανακτσίδης

***

Μάγδα Πένσου είναι αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής ΒΕΑΚΗ όπου εισήχθη με υποτροφία. Συνεργάστηκε με Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Τέχνης, Θέατρο του Νότου, Θέατρο Άττις, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Βόλου, Κρήτης, Πάτρας, Θεατρική Διαδρομή, BrainCo καθώς και με την Ελληνική Θεαμάτων, με σκηνοθέτες τους  Ελένη Γκασούκα, Θανάση Θεολόγη, Λυδία Κονιόρδου, Γιάννη Καραχισαρίδη, Μίμη Κουγιουμτζή, Γιώργο Λαζάνη, Θέμη Μουμουλίδη, Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου, Θεόδωρο Τερζόπουλο, Κώστα Τσιάνο, Σταμάτη Φασουλή, Γιάννη Χουβαρδά, Διαγόρα Χρονόπουλο, Κίρκη Καραλή, Γιάννη Παρασκευόπουλο. Έπαιξε σε τηλεοπτικές σειρές και παρουσίασε την μουσική εκπομπή «Τα τραγούδια της οθόνης» στην ΕΡΤ3. Συνεργάστηκε μουσικά με τον συνθέτη και μουσικό της μπαμπά Βασίλη Δημητρίου, τον Μανώλη Μητσιά, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ καθώς και με πολλούς άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικούς. Τα τελευταία χρόνια κάνει εμφανίσεις με τους μουσικούς της σε διάφορους χώρους ανά την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή