Ν. Κορέα: Γεννητούρια σε ζωολογικό κήπο- Πάντα γέννησε δίδυμα

Ένας ζωολογικός κήπος της Νότιας Κορέας δήλωσε την Τρίτη ότι υποδέχθηκε τα πρώτα δίδυμα πάντα που γεννήθηκαν στη χώρα. 

by Times Newsroom

Τα δίδυμα που είναι αμφότερα θηλυκά, γεννήθηκαν στο θεματικό πάρκο Everland κοντά στην πρωτεύουσα Σεούλ την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος σε ένα βίντεο στο κανάλι του στο YouTube.

«Αυτό μοιάζει με μια μεγάλη ευκαιρία να ζητήσουμε την καλύτερη προστασία και διατήρηση των πάντα, τα οποία έχουν γίνει σύμβολο για τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση», δήλωσε ο Ντονγκί Τσανγκ, επικεφαλής του ζωολογικού κήπου.

Το πρώτο πάντα ζύγιζε 180 γραμμάρια και το δεύτερο, που έφτασε σχεδόν δύο ώρες αργότερα, ζύγιζε 140 γραμμάρια. Το 40% έως 50% των γεννήσεων πάντα καταλήγουν σε δίδυμα, δήλωσε ο Τσανγκ.

Η Κίνα στέλνει τους ασπρόμαυρους πρεσβευτές της στο εξωτερικό σε ένδειξη καλής θέλησης από τη δεκαετία του 1950 στο πλαίσιο της λεγόμενης “διπλωματίας των πάντα”. Η γέννηση των διδύμων έρχεται σχεδόν τρία χρόνια μετά τη γέννηση του Fu Bao, του πρώτου πάντα που γεννήθηκε στη Νότια Κορέα, το οποίο ήρθε στον κόσμο με τους ίδιους γονείς Ai Bao και Le Bao.

«Σε σύγκριση με τότε που γεννήθηκε ο Fu Bao, αυτή τη φορά είναι δύο και νομίζω ότι (οι γονείς) πρέπει να είναι διπλά ευτυχισμένοι», δήλωσε ο φύλακας του ζωολογικού κήπου Cherwon Kang.

Ο τοκετός της μητέρας Ai Bao ήταν πιο ομαλός από ό,τι κατά την πρώτη της εγκυμοσύνη, δήλωσε ο Kang, προσθέτοντας ότι ένιωσε συγκινημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε τον τοκετό και από την επίδειξη μητρικής αγάπης.

Η Μπάο αναμένεται να επιστρέψει στην Κίνα το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου έτους, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com