Να σταματήσει «το συντομότερο» ο πόλεμος στην Ουκρανία ζητά ο Σι Τζινπίνγκ

Όλες οι πλευρές πρέπει να στηρίξουν το διάλογο, φέρεται να είπε στον Μπάιντεν ο πρόεδρος της Κίνας

by Times Newsroom

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στον Τζο Μπάιντεν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ των κινεζικών ΜΜΕ, το οποίο αναμταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ και τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, για την επικοινωνία των δύο ηγετών, νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, ο Σι είπε στον Αμερικανό ομόλογό του πως «οι κορυφαίες προτεραιότητες τώρα είναι να συνεχιστεί ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις, να αποφύγουμε τις απώλειες αμάχων, να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση, να σταματήσουν οι μάχες και να τερματιστεί ο πόλεμος το συντομότερο δυνατόν».

Όλες οι πλευρές θα πρέπει από κοινού να στηρίξουν τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ θα πρέπει επίσης να ξεκινήσει συνομιλίες με τη Ρωσία για να επιλυθεί το «καίριο θέμα» της ουκρανικής κρίσης αλλά και να απαντηθούν οι ανησυχίες τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας στον τομέα της ασφάλειας, πρόσθεσε ο Σι, κατά τις ίδιες πηγές.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com