Ναι στην κάθαρση, όχι στη διάλυση!

Η δομή “Κιβωτός του Κόσμου” φροντίζει εκατοντάδες παιδιά και είναι ανεκτίμητη η προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο. Γι’ αυτό, είναι μέγα λάθος και τεράστια ανευθυνότητα, όσων στοχεύουν στη διάλυσή της!

by ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
  • Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Επειδή η αλητεία και η ανευθυνότητα στο δημοσιογραφικό σινάφι μας, έστω και σε μικρή κλίμακα, δεν έχει ποτέ εκλείψει και είναι ξανά σε έξαρση, να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα:

  1. Φυσικά και πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από τη δομή “Κιβωτός του Κόσμου” το στέλεχος, που, φέρεται να έχει κακοποιήσει παιδιά, να ερευνηθεί κατα πόσο ευσταθούν οι καταγγελίας και εφόσον επιβεβαιωθούν, να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και ελπίζουμε να τιμωρηθεί παραδειγματικά!
  2. Ασφαλώς και πρέπει να γίνει σε βάθος έρευνα, αν υπάρχουν και άλλοι δράστες ή ακόμα και άλλα περιστατικά από τον ίδιο. Και άμεσα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα, που, θα αποτρέπουν στο μέλλον, παρόμοια αποτρόπαια περιστατικά.
  1. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ειλικρινής η λύπη και η ψυχική συντριβή, του πατέρα Αντώνιου, που βρέθηκε στο… “μάτι του κυκλώνα”, γιατί από τα δεκάδες στελέχη της επιλογής του, αποδείχθηκε στην συνέχεια ότι ένα απ΄αυτά, κατηγορείται για κακοποίηση παιδιών! Και ο άνθρωπος αυτός, δεν είναι από εκείνους που αποποιούνται τις ευθύνες όταν και όπου αυτές υπάρχουν. ΄Ομως, θα ήταν λάθος τεράστιο, να εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει, ότι με πολύ κόπο και με τη συμπαράσταση του κόσμου, δημιούργησε, για να ικανοποιηθούν όσοι στοχεύουν, όλα να διαλυθούν!
  2. Η δομή “Κιβωτός του Κόσμου” φροντίζει εκατοντάδες παιδιά και είναι ανεκτίμητη η προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο. Γι΄αυτό, είναι μέγα λάθος και τεράστια ανευθυνότητα και η βιαστική άρση της κρατικής υποστήριξης στη δομή, που στην πράξη σημαίνει “σύνθημα” για διάλυση! ΄Οπως ΜΕΓΑ λάθος είναι ότι ορισμένοι προβάλουν απερίσκεπτα και με ιδιαίτερο ζήλο, δηλώσεις από πρώην υποστηρικτές της δομής, που, δηλώνουν ότι αποστασιοποιούνται από τη δομή. Και αυτό είναι ότι χειρότερο για τη συνέχιση της λειτουργίας της!
  3. Ο πατέρας Αντώνιος ήταν και είναι ένας άξιος ιερωμένος, με αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά αγιοσύνης(!), για το τεράστιο ανθρωπιστικό του έργο και θα είναι ολέθριο λάθος να προκληθεί η κατάργηση της δομής, όπως κάποιοι προεξοφλούν.
  4. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τις ανεύθυνες φωνές, που, δείχνουν τον άξιο ιερωμένο, περίπου ως δράστη της κακοποίηση παιδιών και θέλουν να εγκαταληφθεί αυτή η προσπάθεια και να διαλυθεί ότι με κόπο δημιουργήθηκε. Να επικρατήσει επιτέλους η λογική, που δεν είναι άλλη από το σύνθημα “Ναι στην κάθαρση, όχι στη διάλυση”!
  5. Προσωπικά, δεν θα παραλείψω όπως έκανα και άλλες φορές, μ΄αφορμή και τις γιορτές, ιδιαίτερα τώρα σ΄αυτή τη συγκυρία, να στείλω από το υστέρημά μου, βοήθεια για την συνέχιση του ανθρωπιστικού έργου της συγκεκριμένης δομής και αυτό πρέπει να κάνουν όσοι συμμερίζονται την αγωνία να μη μείνει χωρίς υποστήριξη η δομή.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com