Νέα δυσφήμιση για την Ελλάδα από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Οι αρχές πετάνε μετανάστες στη θάλασσα»

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του, βρισκόταν δίπλα του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, με πρωτοβουλία του οποίου διοργανώθηκε η ειδική εκδήλωση. 

by Times Newsroom

Σε άκρως προκλητικές δηλώσεις επιδόθηκε ο διασώστης Ιάσων Αποστολόπουλος, έναν σχεδόν χρόνο μετά την ακύρωση της παρασημοφόρησής του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Υιοθετώντας μια εμπρηστική ρητορική για τους χειρισμούς της Ελλάδας όσον αφορά στο μεταναστευτικό, αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του, ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία υποστήριξε πως οι «ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα».

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του, βρισκόταν δίπλα του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, με πρωτοβουλία του οποίου διοργανώθηκε η ειδική εκδήλωση.

Ανεβάζοντας τους τόνους καταφέρθηκε εαντίον της ΕΕ ισχυριζόμενος τα εξής: «Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί εγκληματίες και διακινητές. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που συγκαλύπτει τα εγκλήματα της ελληνικής Ακτοφυλακής το Αιγαίο και είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που επιστρέφει βασανισμένους ανθρώπους πίσω στυς βασανιστές τους στη Λιβύη».

«Πριν από 10 ημέρες, ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, παραιτήθηκε λόγω σοβαρών αποδείξεων ότι ο οργανισμός του κάλυπτε εγκλήματα κατά των προσφύγων στη θάλασσα που διέπραττε το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που, αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει τους ανθρωπους στη θάλασσα. Οι ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα. Είνα μοναδικό φαινόμενο, δεν το έχουμε ξαναδεί. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι το εξής: Oι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα, στις ελληνικές ακτές» δήλωσε ο κ.Αποστολόπουλος.

«Οι ελληνικές Αρχές δεν τους καταγράφουν. Τους κρατάνε σε μυστικά μέρη, κατάσχουν τα υπάρχοντά τους, ως επί το πλείστον κινητά τηλέφωνα και διαβατήρια. Τους μεταφέρουν σε σκάφη του Λιμενικού, τους βάζουν σε φουσκωτό χωρίς μηχανές και εν τέλει τους παρατάνε στην ανοιχτή θάλασσα, χωρίς τροφή, νερό ή οποιοδήποτε μέσο για να καλέσουν σε βοήθεια, γιατί τους έχουν πάρει τα τηλέφωνα. Οπότε, αυτοί οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν για βοήθεια» συμπλήρωσε.

«Μετανάστες που αρνούνται να επιβιβαστούν σε αυτά τα σκάφη, συχνά κακοποιούνται και βασανίζονται. Εν κατακλείδι, αν κάποιος συμπεριφέρεται ως εγκληματικό δίκτυο, αυτά είναι τα ευρωπαϊκά κράτη, όχι ο Μοχάμεντ, ο Ακίφ ή ο Αμίρ, οι οποίοι είναι πρόσφυγες που το έσκασαν για να σωθούν. Είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί εγκληματίες και διακινητές. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που συγκαλύπτει τα εγκλήματα της ελληνικής Ακτοφυλακής το Αιγαίο και είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που επιστρέφει βασανισμένους ανθρώπους πίσω στυς βασανιστές τους στη Λιβύη» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή