Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκαν άλλοι 40 κατηγορούμενοι -Συνολικά 70 οι προφυλακιστέοι μέχρι στιγμής

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 40 στο σύνολό τους κατηγορούμενοι από το δεύτερο γκρουπ συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια τα ξημερώματα της 8/8.

by Times Newsroom

Ανακριτές και Εισαγγελείς Γνωμοδοτήσεων έκριναν προφυλακιστέους που απολογούνται σήμερα καιεταξύ των προφυλακιστέων είναι και ένας Έλληνας.  Ειδικότερα από τους 39 που θα οδηγηθούν στη φυλακή οι 26 είναι Κροάτες, μέλη των ακροδεξιών Bad Blue Boys και ένας Έλληνας 26 ετών.

Μεταξύ των προφυλακιστέων και ένας Έλληνας ο οποίος  φέρεται να δήλωσε κατα την απολογία του, πως ήταν σε μια ταβέρνα, κοντά στο γήπεδο και έτρωγε με την σύντροφό του.  «Ξαφνικά ωακούσαμε τη φασαρία και πήγα προς το γήπεδο να δω τι συμβαίνει». Ανέφερε οτι δεν συμμετείχε στα επεισόδια και τον συνέλαβαν διότι ήταν στο σημείο.

Χθες, Παρασκευή, μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν 30 συλληφθέντες χούλιγκαν. Ειδικά, προφυλακίστηκαν 28 Κροάτες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός. Και οι 30 χθες αρνήθηκαν κατηγορηματικά τη συμμετοχή τους στα αιματηρά επεισόδια αλλά και στον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή. Ήδη οι 30 προφυλακισθέντες χούλιγκαν κατά τις χθεσινές απολογίες τους υποστήριξαν ως επί το πλείστον ότι βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και ότι δεν συμμετείχαν στα επεισόδια. Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν σχεδόν την ίδια υπερασπιστική γραμμή, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν πείθει του ανακριτές, καθώς έχουν μεγάλα κενά και είναι σε αντίθεση με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία.

Μάλιστα, ένας εκ των ήδη προφυλακισμένων υποστήριξε ότι πήγε στο χώρο των επεισοδίων, μετά από τις φωνές και τις φωτοβολίδες, που είδε να εκσφενδονίζονται έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Αύριο Κυριακή, τελευταία ημέρα της αυτόφωρης διαδικασίας, θα απολογηθούν οι τελευταίοι 35 συλληφθέντες για την τραγική αυτή υπόθεση, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από τα σπίτια τους» – Ο αδερφός του Μιχάλη ζητά δικαιοσύνη

Τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων ζητάει ο αδελφός του 29χρονου Μιχάλη.
Με ένα υπόμνημα με το οποίο ζητά την διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων για τον εντοπισμό όλων εκείνων που συνετέλεσαν στην δημιουργία των συνθηκών που είχαν ως κατάληξη την δολοφονίας του Μιχάλη στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, προσήλθε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια ο αδελφός του θύματος που δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, Σταύρο Γεωργόπουλο και Χρήστο Μαυρομάτη.

Ο αδελφός του θύματος δήλωσε πως θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη και κατέθεσε στην δικαστική λειτουργό υπόμνημα-αίτημα με το οποίο ζητάει τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων «με σκοπό τη συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων καθώς και για την εξασφάλιση των ιχνών του εγκλήματος και τη διερεύνηση της τέλεσης λοιπών αξιόποινων πράξεων».

Στο υπόμνημα επισυνάπτεται απόσπασμα από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου Σχήμα της Απουσίας, το οποίο ξεκινά με την φράση: «Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους, Tριγυρίζουν εκεί…»

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ΄τα σπίτια τους» αναφέρεται, με την οικογένεια να ζητεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ΄τα σπίτια τους

Tριγυρίζουν εκεί

Δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά. Μένουν στο σπίτι κι έχουν μια ξεχωριστή προτίμηση να παίζουν στον κλεισμένο διάδρομο και κάθε μέρα μεγαλώνουν

μέσα στην καρδιά μας

τόσο που ο πόνος κάτω απ΄τα πλευρά μας

δεν είναι πια απ΄τη στέρηση

μα από την αύξηση…

Κι αν κάποτε οι γυναίκες βγάζουν μια κραυγή στον ύπνο τους

είναι που τα κοιλοπονάνε πάλι…»

«Ζητώ να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό μου» ήταν τα πρώτα λόγια του αδελφού του Μιχάλη στις τηλεοπτικές κάμερες.

Στο υπόμνημα ο αδελφός του θύματος ζητά:

  • Να συλλεγεί και να τεθεί στην διάθεση της ανάκρισης όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών εισόδου των κατηγορουμένων καθώς και των σταθμών διοδίων που διήλθαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική
  • Να συλλεγεί το βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» , «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», «ΕΙΡΗΝΗ», «ΠΕΥΚΑΚΙΑ»
  • Να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα ( μηνύματα, φωτογραφίες, εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και βιντεοληπτικό υλικό) από τις κατασχεθείσες στα χέρια των κατηγορουμένων ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Να τεθούν στην διάθεση της ανάκρισης όλες οι σχετιζόμενες με το τραγικό συμβάν και την παρουσία των κατηγορουμένων στην Ελλάδα – συνομιλίες, αναφορές και ενδοσυνεννοήσεις που έχουν καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.
  • Να διερευνηθεί αν είχανε μισθωθεί καταλύματα διαμονής στην Ελλάδα και από ποιους.
  • Να κληθούν μάρτυρες από Εσάς παθόντες και αστυνομικοί για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα από τους κατηγορουμένους
  • Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τουλάχιστον από τις συσκευές που έχουν ήδη κατασχεθεί και αποδίδονται στους κατηγορούμενους, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με Έλληνες υπηκόους και από πότε ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα η μεταξύ τους επικοινωνία.
  • Να τεθεί στην διάθεση σας το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που όπως ακούγεται διενεργείται ήδη εντός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας και των απολογιών των κατηγορουμένων επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου, αναφέρει ο αιτών.

Στο υπόμνημα γίνεται λόγος για «εγκληματική αμέλεια, αδράνεια, ανοχή και ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων ελληνικών αστυνομικών αρχών- από την ώρα που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων μέχρι την συνάντηση που είχαν με τους εν Ελλάδι συνεργούς τους με κοινό σκοπό την δολοφονική επίθεση (οι προβοκάτορες την ονόμασαν ραντεβού) σε όσους βρίσκονταν το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2023 έξωθεν του γηπέδου “Αγία Σοφιά” στην Νέα Φιλαδέλφεια».

Όπως αναφέρει ο αδελφός του θύματος, εμπιστεύεται μόνο την ελληνική Δικαιοσύνη «για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών σε όσους αιτιωδώς συνετέλεσαν στην δημιουργία συνθηκών που οδήγησαν στην στυγερή δολοφονία του αδερφού μου».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή