Νέο μήνυμα Μενέντεζ σε Τουρκία: Η Άγκυρα θα υποστεί τις συνέπειες αν επιτεθεί κατά της Ελλάδας

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ μιλησε σε εκδήλωση ομογενών στο Νιού Τζέρσεϊ

by Times Newsroom

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας, που βάζει «φρένο» στην πώληση μαχητικών F-16 και πακέτων αναβάθμισης προς την Τουρκία, εάν δεν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως να μην χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, έστειλε άλλο ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία του Ερντογάν.

Μιλώντας σε εκδήλωση ομογενών στο Νιού Τζέρσεϊ, ο κ. Μενέντεζ διεμήνυσε στην Άγκυρα ότι θα υποστεί τις συνέπειες, σε περίπτωση που προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της Ελλάδας.

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ότι οι απειλές δεν θα πραγματοποιηθούν. Ωστόσο, εκτιμώ ότι αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο ‘καύχημα’ παρά κάτι άλλο», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, λίγες ώρες μετά την την κατάθεση της τροπολογίας στην Γερουσία.

«Το μήνυμα είναι η αλληλεγγύη προς τους Έλληνες και τους Κύπριους. Η εκτίμηση για την εκπληκτική συνεισφορά τους προς την χώρα μας και το πόσο απίστευτοι σύμμαχοι είναι για τις ΗΠΑ, μέσω του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Όπως επίσης και ότι έχουν την υποστήριξή μας, στο τέλος της ημέρας, και ότι η σχέση μας εμβαθύνεται. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο υψηλότερο σημείο των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com