Νετανιάχου: Το Γκολάν θα παραμείνει για πάντα υπό την κυριαρχία των Ισραηλινών

Την Τετάρτη, 9 Αυγούστου, ο Νετανιάχουν υποστήριξε ότι η περιοχή που απελευθέρωσε το Ισραήλ από τη Συρία το 1967 θα παραμείνει για πάντα υπό την κυριαρχία του.

by Times Newsroom

Στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπογράμμισε ότι το Γκολάν θα παραμείνει υπό την κυριαρχία των Ισραηλινών.

Την Τετάρτη, 9 Αυγούστου, ο Νετανιάχουν υποστήριξε ότι η περιοχή που απελευθέρωσε το Ισραήλ από τη Συρία το 1967 θα παραμείνει για πάντα υπό την κυριαρχία του.

Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια διακοπών του Νετανιάχου και της συζύγου του Σάρα στα Υψίπεδα του Γκολάν, το ζευγάρι επισκέφτηκε την περιοχή αναψυχής στον Ερμόν κοντά στα σύνορα με τη Συρία, κατά την επίσκεψη του σε στρατόπεδο, όπου μίλησε με στρατιώτες του τάγματος Nahal που αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε: «Μου προκαλεί πολλά συναισθήματα, ειδικά νοσταλγία για το παρελθόν, όταν ήμουν στρατιώτης και διοικητής και συμμετείχα σε διάφορες επιχειρήσεις εδώ, ειδικά μέσα στο χιόνι… Είναι καλό να βρίσκεσαι εδώ σε ηλιόλουστο καιρό, παρακολουθώντας την ανάπτυξη στα Υψίπεδα του Γκολάν, για την οποία εργαζόμαστε όλοι μαζί, και για να δούμε τους στρατιώτες μας να στέκονται φρουροί εδώ. Είθε να είναι για πάντα στην κυριαρχία του Ισραήλ».

Τον Δεκέμβριο του 2021, η κυβέρνηση του Ισραήλ, με επικεφαλής τον Ναφτάλι Μπένετ, ενέκρινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη σύνοδο «Mavo Hamat» στο Γκολάν, το σχέδιο που αποσκοπούσε στον διπλασιασμό του αριθμού των Εβραίων στο Γκολάν έως το 2030 και στην ενίσχυση της ισραηλινής κυριαρχίας στα εδάφη του Γκολάν.

Ταυτόχρονα, ο νονός των οικισμών στο IOS, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, σε συνεργασία με τον Ισραηλινό Υπουργό Δικαιοσύνης, Γκίντεον Σάαρ, ξεκίνησε το πρόγραμμα «ολοκλήρωσης του Ισραήλ». Το πρόγραμμα διαθέτει έναν αρχικό προϋπολογισμό ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που προοριζόταν να προσελκύσει 23.000 Εβραίους να ζήσουν στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Τα Υψίπεδα Γκολάν βρίσκονται νότια του ρέματος Γιαρμούκ, βόρεια του Ερμόν, ανατολικά των πεδιάδων Χοράν και της αγροτικής περιοχής της Δαμασκού, και έχουν θέα στη λίμνη Τιβεριάδα και τη λίμνη Χούλα, στη δυτική Γαλιλαία.

Nziv

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com