Νικαράγουα: Ποινή κάθειρξης 26 ετών στον καθολικό επίσκοπο Ρολάντο Άλβαρες

Καταδικάστηκε για υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας - Αρνήθηκε να αποφυλακιστεί και να απελαθεί στις ΗΠΑ

by Times Newsroom

Ποινή κάθειρξης 26 ετών θα εκτίσει ο καθολικός επίσκοπος Ρολάντο Άλβαρες, έπειτα από σχετική απόφαση δικαστηρίου στη Νικαράγουα, μία μέρα αφού αρνήθηκε να αποφυλακιστεί και να απελαθεί στις ΗΠΑ.

Ο κληρικός επικριτής του προέδρου της χώρας, Ντανιέλ Ορτέγα, καταδικάστηκε για υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και διασπορά ψευδών ειδήσεων· του επιβλήθηκε επίσης να καταβάλει χρηματικό πρόστιμο, ενώ του αφαιρέθηκε η υπηκοότητα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον επίσκοπο τον Αύγουστο, έπειτα από εβδομάδες που παρέμεινε κλειδαμπαρωμένος σε ακίνητο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μαζί με άλλους ιερωμένους.

Ο Ρολάντο Άλβαρες επρόκειτο να είναι ο 223ος πολιτικός κρατούμενος που η κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγα αποφυλάκισε και έστειλε αεροπορικώς στις ΗΠΑ προχθές Πέμπτη, αλλά αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος με προορισμό το αεροδρόμιο Ντάλες, κοντά στην Ουάσιγκτον.

Σε δηλώσεις του που αναμεταδόθηκαν απευθείας τηλεοπτικά το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος Ορτέγα, στον οποίο οι πολιτικοί του αντίπαλοι προσάπτουν αυξανόμενο αυταρχισμό, χαρακτήρισε τους αποφυλακισθέντες «εγκληματίες», «μισθοφόρους» των ΗΠΑ και άλλων ξένων δυνάμεων που επιδιώκουν την υπονόμευση της νικαραγουανής κυβέρνησης και «εθνικής κυριαρχίας», διαμηνύοντας πως ο επίσκοπος θα οδηγείτο πίσω στη φυλακή.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com