Ντόναλντ Τραμπ: «Όχι» στην ασυλία του για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος το 2020

Το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης

by Times Newsroom

Ένα ομοσπονδιακό εφετείο έκρινε σήμερα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν χαίρει ασυλίας από τις εις βάρος του κατηγορίες για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020, φέρνοντας τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ένα βήμα πιο κοντά σε μια άνευ προηγουμένου ποινική δίκη.

Οι τρεις δικαστές του Εφετείου της Ουάσινγκτον απέρριψαν την επιχειρηματολογία Τραμπ ότι δεν μπορεί να διωχθεί, επειδή οι κατηγορίες σχετίζονται με τις επίσημες ευθύνες του ως προέδρου.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το πόστο του προέδρου τοποθετεί τους πρώην προέδρους υπεράνω του νόμου για πάντα έπειτα», τόνισαν οι δικαστές στην ομόφωνη απόφασή τους.

Το δικαστήριο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οποιαδήποτε «εκτελεστική ασυλία» που μπορεί να προστάτευε τον Τραμπ από ποινικές διώξεις ενώ υπηρετούσε ως πρόεδρος «δεν τον προστατεύει πλέον από αυτή τη δίωξη».

Ο Τραμπ έχει πλέον το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή