Ο ενεξέλεγκτος “διεθνής ταραξίας”, δυστυχώς “δεν θεραπεύεται” με… ρίχτερ!

Η Τουρκία ζει μια πρωτοφανή φυσική καταστροφή, με πολλές χιλιάδες θύματα και η χώρα μας, με πολλούς τρόπους, συμπαρίσταται -και θα συνεχίσει να το κάνει ειλικρινά και ανυστερόβουλα- βοηθώντας τον τουρκικό λαό, που υποφέρει.

by ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Η Τουρκία ζει μια πρωτοφανή φυσική καταστροφή, με πολλές χιλιάδες θύματα και η χώρα μας, με πολλούς τρόπους, συμπαρίσταται -και θα συνεχίσει να το κάνει ειλικρινά και ανυστερόβουλα- βοηθώντας τον τουρκικό λαό, που υποφέρει. Και όμως η Τουρκία, δεσμεύει με παράνομες ΝΟΤΑΜ, θαλάσσιες περιοχές του κεντρικού Αιγαίου, για ασκήσεις αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας θάλασσας και νησιών!

  • Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Θα πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής, αν πιστεύει ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λόγω σεισμών, “άλλαξε” ξαφνικά στάση απέναντί μας και στο εξής… θα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, δεν θα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, την κυριαρχία των νησιών!

Θα αναρωτηθεί κανείς, μέσα σ΄αυτή την “κόλαση”, που, προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός, που, για χιλιάδες ανθρώπους επήλθε η… “συντέλεια του κόσμου”(!), είναι ώρα για τέτοιες κουβέντες;

Θα συμφωνούσαμε όλοι, ότι δεν είναι, αν η ίδια η συμπεριφορά του Τούρκου ηγέτη, έδειχνε ότι πρώτος ο ίδιος συναισθάνεται ότι προέχει η φροντίδα με όλες τις δυνάμεις, των περιοχών, που, έχουν πληγεί και των θυμάτων του μεγάλου σεισμού.

Ακόμη, ότι αναγνωρίζει και συναισθάνεται τη συγκινητική συμβολή των Ελλήνων διασωστών, την υλική ανθρωπιστική βοήθεια που καθημερινά συνεχίζεται, πολύ περισσότερο ότι “αφουγκράζεται” και ερμηνεύει σωστά, την ευγνωμοσύνη των ίδιων των Τούρκων πολιτών, απέναντι στους διασώστες!

Αντίθετα, ο ίδιος συνεχίζει, να καλλιεργεί την εχθρότητα, δεν έπαψε να προκαλεί, όλες τις προηγούμενες ημέρες, ακόμα και στη διάρκεια της μεγάλης τραγωδίας!

Κι΄αυτό, γιατί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του, συνέχισαν τις παράνομες υπερπτήσεις, παραβάσεις και παραβιάσεις (με συνολικά 104 παραβιάσεις του FIR Αθηνών), μέχρι προχθες! Χθες είχαν… ρεπό!

Αναγκαστικά, στρατός και ναυτικό κινήθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές και όσο να το ήθελε, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, καταρχήν, η προγραμματισμένη μεγάλη άσκηση “Γαλάζια πατρίδα”, έμπρακτης αμισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών, με όλες του τις στρατιωτικές δυνάμεις, σε μια ακόμα επίδειξη αλαζονίας και περιφρόνησης της διεθνούς νομιμότητας, που, θα ξεκινούσε χθες.

Ωστόσο, με παράνομες ΝΟΤΑΜ, συνεχίστηκε προχθές και χθες η δέσμευση μεγάλων θαλάσσιων περιοχών, για στρατιωτικές ασκήσεις, προφανώς μικρότερης κλίμακας, στο κεντρικό Αιγαίο! Τώρα! ΄Οσο είναι σε εξέλιξη η τεράστια τραγωδία των σεισμών!

Θα συνεχίσει έτσι; Θα ρίξει τους τόνους, γιατί η συγκυρία δεν τον ευνοεί; Θα επανέλθει μήπως δριμύτερος, μόλις κρίνει ότι τα… “νταϊλίκια του στο Αιγαίο” ήταν μια δοκιμασμένη μέθοδος να αποσπά την προσοχή του ταλαιπωρημένου τούρκικου λαού, από τα καθημερινά του προβλήματα , τη φτώχεια και τη δυστυχία, που, οι δικές του πολιτικές, προκάλεσαν; Θα το δοκιμάσει μήπως, για να αποσπάσει και την προσοχή των Τούρκων πολιτών, ειδικά τώρα (και) από τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού;

Ρυπαρός λόγος, απειλές…

Οι σεισμοί και μόνο, όσο και αν όλοι, σε Τουρκία και Ελλάδα, το εύχονται, γνώμη μας είναι, ότι δεν αρκούν για να θεραπευτεί μονομιάς ο ενεξέλεγκτος διεθνής ταραξίας! ΄Αλλωστε και στο παρελθόν ΄Ελληνες διασώστες, συνέδραμαν τον τούρκικο λαό και σε άλλες, μικρότερης βέβαια κλίμακας σεισμούς. ΄Αλλάξε στάση; ΄Οχι, η κατάσταση επιδεινώθηκε! Ξέφυγε εντελώς, ακόμα και από τη λογική!

Επικράτησε και τότε η παράνοια, με τις συνεχείς παραβιάσεις και προκλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, που, επισφραγίστηκε και με την άκρως υβριστική “χειρονομία”, πρωτοφανούς εκδήλωσης μισαλλοδοξίας, με τη μετατροπή του “συμβόλου της Ορθοδοξίας” της “Αγιάς Σοφιάς” σε τζαμί!

Να θυμηθούμε, για ποιο σοβαρό πρόβλημα μιλάμε, που, ασφαλώς, δεν μπορεί να ερμηνευτεί με πολιτικά κριτήρια, καθώς έχει την ιδιαιτερότητα να ανήκει στη… “σφαίρα της ψυχιατρικής επιστήμης”:

Ιδέες μεγαλομανίας, διογκωμένη αυτοεκτίμηση, αίσθημα μεγαλείου.

Άρση αναστολών (έλλειψη τακτ, έλλειψη ντροπής, περιφρόνηση πρωτοκόλλου).

Ρυπαρός λόγος (κατηγορίες, ύβρεις, εχθρικότητα, προσβολές).

Πολυδιάσπαση δραστηριοτήτων υψηλού κινδύνου.

Αναστολή (περιφρόνηση) ηθικού κώδικα.

Παράλογη και υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Συνεχής οργή και συναισθηματική αστάθεια.

Επιθετικότητα, συνεχής συμπεριφορά οργής, απειλές.

Βοήθεια ναι, με αυτονόητους όρους…

Η Τουρκία ζει μια πρωτοφανή φυσική καταστροφή, με πολλές χιλιάδες θύματα και η χώρα μας, με πολλούς τρόπους, συμπαρίσταται -και θα συνεχίσει να το κάνει ειλικρινά και ανυστερόβουλα – βοηθώντας τον τουρκικό λαό, που υποφέρει.

Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και δαπάνη αστρονομικών ποσών, για να θεραπευτούν οι πληγές, που, αφήνει πίσω του ο πρωτοφανής, σε ένταση, καταστροφικός σεισμός.

Η διεθνής βοήθεια, κυρίως από την ΕΕ, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη, η Τουρκία έχει ανάγκη τη βοήθεια της Δύσης, της ΕΕ, ωστόσο, θα είναι τεράστιο λάθος, να μη θυμίσει τουλάχιστο κάποιος (ας πούμε ο… κ. Μπορέλ) στον… αδιόρθωτο ως τώρα “αλαζονικό ηγέτη”, ότι δεν δίνεται βοήθεια και συμπαράσταση άνευ όρων, αλλά με την αυτονόητη αναγκαία συμμόρφωση στη διεθνή νομιμότητα. Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να εκκλείψουν οι φυλακίσεις, οι διωγμοί δημοσιογράφων, διανοούμενων και πολιτικών προσωπικοτήτων.

Να σταματήσει η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών. Οι πειρατικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές νότια της Κύπρου, οι αυθαιρεσίες της Αμμοχώστου, να πάψει να περιφρονεί την κρατική οντότητα της Κύπρου μέλους της ΕΕ, ν΄αλλάξει, η κυβέρνησή του και ο ίδιος, τώρα συμπεριφορά…

Αλλιώς, η μη συμμόρφωσή του στη διεθνή νομιμότητα, δεν θα είναι τίποτε άλλο, παρά… επιβράβευση(!) της παρανοϊκής συμπεριφοράς ενός αμετανόητου, διεθνούς ταραξία! Βοήθεια ναι, αλλά με αυτονόητους όρους…

Στους δε, δημοκρατικούς πολίτες της Τουρκίας, που επιζητούν, μια καλύτερη ζωή, ειρήνη και συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς, να ευχηθούμε να απαλλαγούν, όσο γίνεται σύντομα, χωρίς νέες τραγωδίες, από επηρμένους ηγέτες, να αποκτήσουν μια πραγματικά δημοκρατική κυβέρνηση, που θα καλυτερέψει τη ζωή τους, θα σέβεται πρωτίστως τους πολίτες της, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη θρησκευτική πίστη των άλλων και θα προωθεί την ειρήνη και τη συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com