Ο γερμανός εκατομμυριούχος Ράινερ Σάλερ και η οικογένειά του επέβαιναν στο αεροσκάφος που κατέπεσε στην Καραϊβική

Η σύνδεσή του με την τραγωδία του Love Parade στο Ντούισμπουργκ το 2010, με τους 21 νεκρούς και τους 652 τραυματίες

by Times Newsroom

Ο γερμανός επιχειρηματίας και εκατομμυριούχος Ράινερ Σάλερ και η οικογένειά του επέβαιναν στο αεροσκάφος που κατέπεσε ανοικτά του Πουέρτο Ρίκο , ανατολικά της Κόστα Ρίκα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Πηγή του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Κόστα Ρίκα επιβεβαίωσε ότι «ο Σάλερ, ένας άνδρας 53 ετών», καθώς και πέντε ακόμη άτομα, περιλαμβάνονται στην λίστα των επιβατών του αεροσκάφους που κατέπεσε στην Καραϊβική.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε ιδιωτική πτήση είχε απογειωθεί, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης από την πολιτεία Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό. Έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Κόστα Ρίκα το απόγευμα της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου, καθώς κατευθυνόταν στη Λιμόν, τον προορισμό του, για την προσγείωση.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κόστα Ρίκα ανακοίνωσε ότι δύο πτώματα εντοπίστηκαν ανοικτά του Πουέρτο Λιμόν, καθώς και συντρίμμια του αεροσκάφους.

Ποιος είναι ο Ράινερ Σάλερ

Ο 53χρονος Rainer Schaller είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου RSG, στον οποίο ανήκουν τα γυμναστήρια McFit, John Reed και Gold’s Gym.

Το 1997, μεταπήδησε στον κλάδο της γυμναστικής και άνοιξε το πρώτο του στούντιο με την επωνυμία McFit στο Würzburg της Γερμανίας. Με την επωνυμία αυτή αξιοποίησε το εκπτωτικό τμήμα της αγοράς και μέχρι τα μέσα του 2006, η McFit λειτουργούσε 62 στούντιο γυμναστικής στη Γερμανία, με συνολικά 400.000 μέλη και 1.000 μόνιμους υπαλλήλους.

Το 2011, η McFit θεωρούνταν ο μεγαλύτερος φορέας γυμναστηρίων στην Ευρώπη, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο μέλη.

Τον Αύγουστο του 2019, η εταιρεία χαρτοφυλακίου McFit Global Group μετονομάστηκε σε RSG Group και περιλαμβάνει δώδεκα αλυσίδες γυμναστηρίων, συμπεριλαμβανομένων των McFit, John Reed, High 5.

Το 2020, ο Schaller εξαγόρασε την Gold’s Gym, η οποία βρισκόταν σε πτώχευση λόγω της πανδημίας COVID-19. Μέχρι το τέλος του 2020, ο όμιλος εταιρειών του Schaller απασχολούσε 41.000 άτομα σε 48 χώρες, διαχειριζόταν 17 διαφορετικές μάρκες και περισσότερα από 1.000 γυμναστήρια.

Η τραγωδία στο Love Parade

Το 2006, ο Σάλερ έγινε διευθύνων σύμβουλος της Lopavent, η οποία διοργάνωσε το Love Parade στη Γερμανία μέχρι το 2010. Στόχος ήταν να χρησιμοποιηθεί η εκδήλωση για την προώθηση των γυμναστηρίων της McFit. Το Love Parade διεξήχθη χωρίς επεισόδια, υπό τη διεύθυνσή του για τρία χρόνια. Το 2010, ωστόσο, δέχτηκε “πυρά” για όσα συνέβησαν στο Love Parade στο Ντούισμπουργκ, με 21 νεκρούς και 652 τραυματίες.

Ο Σάλερ κατέθεσε ως μάρτυρας στη δικαστική διαδικασία για το ατύχημα το 2018, αποδέχτηκε την ηθική ευθύνη, αλλά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com