Ο γιος της Jo Malone είναι πίσω από την επιστολή των φοιτητών του Χάρβαρντ κατά του Ισραήλ

Ποιος είναι ο Josh Willcox που φέρεται να πρωταγωνίστησε στην σύνταξη του επίμαχου κειμένου

by Times Newsroom

Ο γιος της Βρετανίδας επιχειρηματία αρωμάτων Jo Malone είναι ο φοιτητής που οργάνωσε την Επιτροπή Αλληλεγγύης Παλαιστίνης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και την πρωτοβουλία για την επιστολή που επιρρίπτει την ευθύνη στο Ισραήλ για την επίθεση της Χαμάς στο εβραϊκό κράτος και τη νέα σφοδρή σύγκρουση στην περιοχή.

Η επιστολή προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ με ορισμένους ισχυρούς επιχειρηματίες να ζητούν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των φοιτητών του Χάρβαρντ ώστε να μην προσληφθούν στις επιχειρήσεις τους. Πρωτεργάτης του αιτήματος για τη δημιουργία της «μαύρης λίστας» είναι εβραϊκής καταγωγής δισεκατομμυριούχος διευθυντής hedge fund Μπιλ Άκμαν.

Η New York Post αποκαλύπτει πως πίσω από την πρωτοβουλία της Επιτροπής Αλληλεγγύης Παλαιστίνης βρίσκεται ο Josh Willcox. Ο 22χρονος αρθρογραφεί συχνά σε αρκετές στήλες στην εφημερίδα της πανεπιστημιούπολης «Harvard Crimson». Οι δεσμοί του Willcox με την ομάδα αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την Daily Mail.

O Josh είναι το μοναχοπαίδι της 60χρονης Jo Malone και του συζύγου της Gary Willcox. Το 1999 η Jo Malone πούλησε την εταιρεία αρωμάτων Jo Malone London έναντι εκατομμυρίων δολαρίων στον γίγαντα καλλυντικών Estée Lauder, της οποίας ο γιος Ronald Lauder υπηρετεί ως πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου. Σήμερα η Jo Malone και ο Gary Willcox έχουν μετακομίσει από το Λονδίνο στο Ντουμπάι, όπου διευθύνουν μια νέα εταιρεία αρωμάτων και καλλυντικών, τη Jo Loves.

Ο Josh Willcox στα άρθρα του συχνά επικρίνει το ισραηλινό καθεστώς κάνοντας λόγο για «απαρτχάιντ»  και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, καταγγέλλοντας έναν αντιπαλαιστινιακό ρατσισμό. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Παλαιστίνης είναι μία από τις συνολικά 34 ομάδες που υπέγραψαν την επίμαχη επιστολή, ωστόσο φαίνεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύνταξή της.

Η Malone είπε στη Daily Mail: «Αυτή είναι μια φρικτή στιγμή στην ιστορία μας, όπου αθώοι άνθρωποι πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα με τη ζωή τους. Είναι εντελώς αποκαρδιωτικό και πρέπει να σταματήσει». «Ως οικογένεια η καρδιά μας είναι σε όλους εκείνους που υφίστανται τρομερές απώλειες αυτή τη στιγμή και στέλνουμε ανείπωτη ευγνωμοσύνη σε όλους εκείνους που διακινδυνεύουν ανιδιοτελώς τη ζωή τους για τους άλλους», είπε και κάλεσε «όλους τους ανθρώπους να βρουν μια ανθρωπιστική λύση για όλους».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com