Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε και επαναπάτρισε τρεις σορούς ομήρων

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε στη Λωρίδα της Γάζας και επαναπάτρισε στο Ισραήλ τη σορό του Γαλλοϊσραηλινού Ελιά Τολεντανό, ο οποίος απήχθη από τη Χαμάς στη διάρκεια της επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου.

by Times Newsroom

Ο 28χρονος Ελιά έπεσε θύμα απαγωγής στο σημείο όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ μουσικής Tribe of Nova, στο οποίο βρισκόταν μαζί με τη φίλη του Μία Σεμ, επίσης Γαλλοϊσραηλινή.

Οικογένειες των ομήρων τις τελευταίες εβδομάδες ζητούσαν να μάθουν τι απέγινε ο Τολεντανό. Η φίλη του αφέθηκε ελεύθερη στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς κατά την επταήμερη εκεχειρία.

«Στη διάρκεια επιχείρησης στη Γάζα εντοπίστηκε από τις ειδικές δυνάμεις του στρατού και επαναπατρίστηκε στο Ισραήλ η σορός του ομήρου Ελιά Τολεντανό», επεσήμανε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι ιατροδικαστές έχουν ήδη ταυτοποιήσει τη σορό.

Οικογένειες των ομήρων είχαν επισημάνει τις τελευταίες εβδομάδες ότι δεν γνωρίζουν τι έχει απογίνει ο Τολεντανό, αν δηλαδή είναι ακόμη ζωντανός ή όχι.

«Ο ισραηλινός στρατός εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του», καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι η οικογένεια του νεαρού ενημερώθηκε προτού γίνει δημόσια ανακοίνωση. Επαναπατρίστηκαν και οι σοροί δύο στρατιωτών.

Οι σοροί των ομήρων Nick Beizer και Ron Sherman ανασύρθηκαν από τις IDF, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος. Ήταν και οι δύο στρατιώτες του ισραηλινού στρατού, με βαθμό δεκανέα και λοχία αντίστοιχα.

Ο Sherman ήταν 19 ετών στις 7 Οκτωβρίου όταν απήχθη από τη βάση του. Είχε στείλει μήνυμα στους γονείς του λίγα λεπτά πριν τον απαγάγουν λέγοντας «τελείωσε».

Αργότερα εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολιτική ενδυμασία να κρατείται από τη Χαμάς. Ο Beizer, επίσης 19 ετών, συνελήφθη από τη βάση κοντά στη διάβαση Erez.

Ήταν μέλος του Γραφείου Συντονισμού της Περιφέρειας Erez, το οποίο συνεργάζεται με την Παλαιστινιακή Αρχή όσον αφορά τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, την εκπαίδευση, τη συνοδεία αυτοκινητοπομπών και τις παλαιστινιακές επιχειρήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com