Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί ότι είναι έτοιμος για πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποίησε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα διστάσει να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ, εάν «προκληθεί με πυρηνικά», ανέφεραν την Πέμπτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

by Times Newsroom

Η προειδοποίηση του Κιμ έρχεται μετά από μια συνάντηση μεταξύ της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, όπου συζήτησαν την πυρηνική αποτροπή σε περίπτωση σύγκρουσης με τον Βορρά.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε το θέμα του «πυρηνικού και στρατηγικού σχεδιασμού» και οι σύμμαχοι επανέλαβαν ότι οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση της Πιονγκγιάνγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Νότια Κορέα θα είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Όμως ο Κιμ είπε στο αρμόδιο στρατιωτικό τμήμα «να μη διστάσει (να εξαπολύσει) ακόμη και πυρηνική επίθεση όταν ο εχθρός τον προκαλέσει με πυρηνικά», μετέδωσε την Πέμπτη το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ.

Η Ουάσινγκτον, η Σεούλ και το Τόκιο εξέδωσαν λίγο αργότερα ανακοίνωση, στην οποία καλούν τη Βόρεια Κορέα να «σταματήσει τις περαιτέρω προκλήσεις και να αποδεχθεί την έκκλησή μας για ουσιαστικό διάλογο χωρίς προϋποθέσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com