Ο Λουκασένκο έκανε δώρο στον Κιμ Γιονγκ Ουν ένα αυτόματο όπλο «σε περίπτωση που εμφανιστούν οι εχθροί» – ΒΙΝΤΕΟ

Συμβολικά φαίνεται πως ήταν τα δώρα που αντάλλαξαν ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Πιονγιάνγκ.

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας έδωσε στον Βορειοκορεάτη ομόλογό του ένα αυτόματο όπλο, κατασκευασμένο στη Λευκορωσία, «σε περίπτωση που εμφανιστούν εχθροί».

Από την πλευρά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε δώρο ένα σπαθί και ένα μεγάλο βάζο με την εικόνα του Λευκορώσου προέδρου.

Στον χαιρετισμό του ο Λουκασένκο εξήρε τον Κιμ: «Μπορώ να σας πω ως φίλος ότι η χώρα σας έχει λαμπρό μέλλον με έναν τόσο εργατικό και πειθαρχημένο λαό», ανέφερε σε δημόσια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του προέδρου της Λευκορωσίας.

«Και το δεύτερο πράγμα που είδα: Είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα, και τα κάνετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον», συνέχισε ο Λουκασένκο.

Απαντώντας, ο Κιμ είπε ότι και οι δύο ηγέτες μοιράζονται παρόμοιες θέσεις σε διεθνή ζητήματα ενώ επέκρινε τις δυτικές χώρες για την παρεμβατική τους νοοτροπία. «Είμαστε αντίθετοι στην παράνομη πίεση που ασκεί η Δύση στη Λευκορωσία και εκφράζουμε την υποστήριξη και την κατανόησή μας για τα μέτρα που λαμβάνει η ηγεσία της Λευκορωσίας προκειμένου να διασφαλίσει την κοινωνικοπολιτική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή