Ο Μακρόν περπάτησε στα τροπικά δάση του Ειρηνικού – Πρωτοβουλία για την διάσωση των «πνευμόνων» του πλανήτη

O Εμανουέλ Μακρόν έδειξε τον βαθμό της ευαισθητοποίησής του στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, προβάλλοντας μία εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη που τον έχει συνηθίσει

by Times Newsroom

Αποφάσισε, ειδικότερα, να περιηγηθεί στα τροπικά δάση της Παπούα Νέας Γουινέας όπου περπάτησε για πάνω από δύο χιλιόμετρα – χωρίς σακάκι και γραβάτα – με τον πρωθυπουργό της χώρας Τζέιμς Μαράπε στο εθνικό πάρκο Βαριράτα διαφημίζοντας μια γαλλική πρωτοβουλία για οικονομική στήριξη των χωρών, που φροντίζουν για τη διατήρηση δασών – πνευμόνων του πλανήτη.

Ο Μακρόν περπάτησε στα τροπικά δάση του Ειρηνικού

Τα φυσικά δάση καλύπτουν το 14% της επιφάνειας της Γης και αποτελούν μια τεράστια δεξαμενή αποθηκευμένου άνθρακα, ο οποίος απελευθερώνεται όταν καίγεται, σημείωσε ο Μακρόν τονίζοντας ότι ναι μεν «τρέχει» η χρηματοδότηση της αναδάσωσης σε πολλές χώρες, αλλά δεν υπάρχει οικονομικό μοντέλο για τη διατήρηση υφιστάμενων δασικών εκτάσεων – λόγος για τον οποίο υπογράφηκε με την Παπούα Νέα Γουινέα ένα εγχείρημα ονόματι «Δάσος, Κλίμα, Βιοποικιλότητα», το οποίο θα διαχειρίζεται η γαλλική υπηρεσία ανάπτυξης με 60 εκατομμύρια ευρώ (66 εκατομμύρια δολάρια) σε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Παπούα Νέα Γουινέα, το 70% της επικράτειας της οποίας καλύπτεται από δέντρα, φιλοξενεί σπάνια είδη άγριας πανίδας και χλωρίδας τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Η Παπούα Νέα Γουινέα, έδρα μιας μεγάλης βιομηχανίας υλοτομίας, έχασε το 1,8% του τροπικού δάσους της πέρυσι, σύμφωνα με ανάλυση δορυφορικών δεδομένων που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων (WRI), και αναρριχήθηκε στην ένατη θέση παγκοσμίως των κρατών με τη μεγαλύτερη καταστροφή τροπικών δασών, με τη Βραζιλία να διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά.

Η περιβαλλοντική πρωτοβουλία του Μακρόν στον Νότιο Ειρηνικό δεν είναι η μοναδική, καθώς χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, συμμετέχουν με σημαντικά ποσά στην ενίσχυση νησιωτικών κρατών του Ειρηνικού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com