Ο ΟΗΕ λέει πως τα καύσιμα που έφθασαν στη Γάζα δεν είναι καθόλου αρκετά

Τα καύσιμα που έφθασαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της Αιγύπτου ώστε να βοηθήσουν να προωθηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια "δεν είναι καθόλου αρκετά", δήλωσε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), επιβεβαιώνοντας την πρώτη παράδοση καυσίμων στον θύλακα από την έναρξη του πολέμου.

by Times Newsroom

Λίγο νωρίτερα περισσότεροι από 23.000 τόνοι βενζίνης παραδόθηκαν “όμως η χρήση τους έχει περιοριστεί από τις ισραηλινές αρχές, και θα εξυπηρετήσουν μόνο για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας”, δήλωσε ο επικεφαλής της Unrwa στη Γάζα, Τόμας Γουάιτ, στο X (πρώην Twitter).

“Δεν υπάρχει πετρέλαιο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν η παροχή νερού ή τα νοσοκομεία”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γουάιτ, οι προμήθειες αυτές ισοδυναμούν με “το μισό ενός βυτιοφόρου” και δεν καλύπτουν “παρά το 9%” των καθημερινών αναγκών της υπηρεσίας ώστε να “διατηρήσει τις δραστηριότητές της σώζοντας ζωές”.

Το αιγυπτιακό κρατικό μέσο ενημέρωσης Al-Qahera News διαπίστωσε νωρίτερα σήμερα την είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας ενός βυτιοφόρου καυσίμων προερχόμενου από την Αίγυπτο, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στη Χαμάς και στο Ισραήλ, που ξέσπασε μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή