Ο πίνακας του Γκούσταβ Κλιμτ «Insel im Attersee» θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s για 45 εκατομμύρια δολάρια

Θα εκτίθεται εκεί μέχρι τις 16 Μαΐου

by Times Newsroom

Τα ιμπρεσιονιστικά τοπία δεν είναι το πρώτο που έρχεται στον νου όταν κάποιος σκέφτεται τον Γκούσταβ Κλιμτ, αλλά το σπάνιο τοπίο του «Insel im Attersee» του 1902, προέκυψε από μια ιδιωτική συλλογή στη Νέα Υόρκη. Ο πίνακας εκτίθεται στον οίκο Sotheby’s, όπου θα δημοπρατηθεί στις 16 Μαΐου, με εκτίμηση για 45 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Κλιμτ επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη φύση. Περνούσε τα καλοκαίρια του στην αυστριακή και ιταλική ύπαιθρο. Συχνά παραθέριζε μαζί με τη σύντροφο της ζωής του, την αυστριακή σχεδιάστρια μόδας Εμίλιε Φλέγκε, και την οικογένειά της στο σπίτι τους στη λίμνη Attersee.

Το 1900, ο Κλιμτ άρχισε τις υπαίθριες εξερευνήσεις στη λίμνη με ιδιαίτερη εκτίμηση στους εναλλασσόμενους ιριδισμούς του νερού. Η πρώτη απεικόνιση της λίμνης – ένας ομιχλώδης με ψυχρούς χρωματικούς τόνους πίνακας – ανήκει στο Leopold Museum. Στον πίνακα «Insel im Attersee», ο ζωγράφος διεύρυνε τη χρωματική παλέτα του για να συλλάβει την αντανάκλαση του ηλιόφωτος.

Ο πίνακας απέκτησε σημασία όταν ο γκαλερίστας του Κλιμτ, αυστριακός ιστορικός τέχνης Ότο Κάλιρ, τον συμπεριέλαβε σε μία από τις πρώτες εκθέσεις του, τη «Saved From Europe», αφότου εγκαινίασε την Galerie St. Etienne στη Νέα Υόρκη το 1939. Ο Κάλιρ μετακινήθηκε από την Αυστρία στη Λουκέρνη, στη συνέχεια στο Παρίσι και τελικά στη Νέα Υόρκη μεταξύ 1938 και 1939, εξαιτίας του ναζιστικού καθεστώτος, διασώζοντας όσα έργα μπόρεσε καλλιτεχνών όπως των Κλιμτ, Έγκον Σίλε και ‘Αλφρεντ Κούμπιν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com