Ο Πούτιν επιβάλει εξωτερική διοίκηση σε όσες ξένες εταιρείες φεύγουν από τη Ρωσία

Οι αρχές έχουν ετοιμάσει νομοσχέδιο με στόχο να αποτρέψουν τη διακοπή της παραγωγής

by Times Newsroom

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστηρίζει την ιδέα της επιβολής εξωτερικής διοίκησης εταιρειών που έχουν ανακοινώσει την απόσυρσή τους από τη ρωσική αγορά, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti, σε συνάντηση του Ρώσου προέδρου με μέλη της κυβέρνησης, τονίστηκε ότι οι αρχές έχουν ετοιμάσει νομοσχέδιο με στόχο να αποτρέψουν τη διακοπή της παραγωγής.

«Αν οι ξένοι ιδιοκτήτες κλείσουν αδικαιολόγητα τις εταιρείες τους, τότε σε τέτοιες περιπτώσεις, η κυβέρνηση προτείνει την επιβολή εξωτερικής διοίκησης», τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

«Ανάλογα με την απόφαση του ιδιοκτήτη, θα καθοριστεί και η μελλοντική μοίρα της επιχείρησης. Το βασικό καθήκον θα είναι η διατήρηση του προφίλ της εταιρείας, της οργάνωσης και των θέσεων εργασίας», τόνισε ο Μισούστιν.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο Πούτιν, απαντώντας σε αυτή την πρόταση, είπε ότι η Ρωσία δεν αποκλείεται από κανέναν και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους ξένους εταίρους.

«Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι υπάρχουν αρκετά νομικά μέσα της αγοράς και έδωσε εντολή να μην επιτραπεί καμία αυθαιρεσία», αναφέρει το RIA Novosti.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή