«Ο Πούτιν προσπαθεί να παρουσιάσει τον Πριγκόζιν ως διεφθαρμένο και ψεύτη» – Η ανάλυση του Ινστιτούτου Μελέτης Πολέμου

«Το συνεχιζόμενο παιχνίδι εξουσίας Πούτιν – Λουκασένκο – Πριγκόζιν δεν έχει ακόμη τελειώσει»

by Times Newsroom

Την ώρα που ο κουρνιαχτός από την αποτυχημένη ανταρσία της Βάγκνερ στη Ρωσία δείχνει να κάθεται, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναζητά τρόπους να απαλλαγεί οριστικά από τη μισθοφορική ομάδα και τον επικεφαλής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Μάλιστα, η ανάλυση του διεθνούς Ινστιτούτου Μελέτης Πολέμου αναφέρει πως μια εκτέλεση του Πριγκόζιν, πιθανότατα θα τον κάνει… μάρτυρα στον λαό!

«Ο Πούτιν προσπαθεί να παρουσιάσει τον Γεβγκένι Πριγκόζιν της Wagner Group ως διεφθαρμένο και ψεύτη για να καταστρέψει τη φήμη του στο προσωπικό του ομίλου και στη ρωσική κοινωνία. Το συνεχιζόμενο παιχνίδι εξουσίας Πούτιν – Λουκασένκο – Πριγκόζιν δεν έχει ακόμη τελειώσει. Λίγες ημέρες μετά τη λήξη της ανταρσίας της μισθοφορικής ομάδας και τη φυγή του ηγέτη της στη Λευκορωσία το ISW σε ανάλυσή του τονίζει ότι ενώ η άμεση απειλή έχει τελειώσει, τα ζητήματα ασφάλειας του καθεστώτος στη Ρωσία από τη δράση των μισθοφόρων εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μυαλού των αξιωματούχων το Κρεμλίνο», αναφέρει το διεθνές Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) σε ανάλυσή του.

Το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με το μέλλον της Βάγκνερ, καθώς ενδεχόμενη διάλυσή της, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στον πόλεμο της Ουκρανίας: «Η ανακοινωθείσα μεταφορά του εξοπλισμού της Βάγκνερ σε πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λευκορωσία υποδηλώνει επίσης ότι οι δυνάμεις της Βάγκνερ είναι απίθανο να αναπτυχθούν άμεσα για να ενισχύσουν τις πρώτες γραμμές στην Ουκρανία προτού αναδιοργανωθούν».

Το ISW ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο χρησιμοποιεί τη θέση του ως μεσολαβητής για να αποκτήσει επιρροή στη Ρωσία και στον αποδυναμωμένο Πούτιν.

«Ο Λουκασένκο μπορεί να επιδιώξει να χρησιμοποιήσει την Βάγκνερ στη Λευκορωσία για να μειώσει τη συσσωρευμένη δομική εξάρτηση του λευκορωσικού στρατού από τον ρωσικό στρατό για ανώτερες επιχειρησιακές λειτουργίες» υποστηρίζει στην ανάλυσή του το ISW.

Την ίδια ώρα, οι διεθνείς επιχειρήσεις της Βάγκνερ βρίσκουν «τοίχο» η μια μετά την άλλη, καθώς οι μισθοφόροι της είτε παραδίδουν τα όπλα και εντάσσονται στο ρωσικό στρατό, υπογράφοντας νέες συμβάσεις, είτε αυτομολούν! Ωστόσο, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που στρέφονται πλήρως στο δρόμο της παρανομίας, όπως το λαθρεμπόριο χρυσού, με αποτέλεσμα να τους βαραίνουν διεθνείς κυρώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com